GROWTH AWARDS 2021 «Επιβραβεύθηκαν 6 Ελληνικές επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν»

Η Eurobank και η Grant Thornton απένειμαν, σήμερα, τα «Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2021» σε έξι (6) ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τη σταθερά ανοδική τους πορεία, τις βέλτιστες πρακτικές, την προσαρμοστικότητα και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση ενός ανθεκτικού και ευέλικτου επιχειρηματικού τοπίου στην Ελλάδα, κρίσιμης σημασίας για το νέο ανοδικό κύκλο της οικονομίας. Στόχος της φετινής διοργάνωσης, ήταν η ανάδειξη της επιχειρηματικής αριστείας που φτάνει, «από την ικανότητα να διακρίνει στη δύναμη να διακρίνεται».

Η επιλογή των έξι (6) νικητριών, μία (1) ανά κατηγορία, εταιρειών έγινε από την 20μελή Επιτροπή Βράβευσης των Growth Awards 2021 στην οποία προεδρεύουν, από κοινού, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Γιώργος Ζανιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλειος Καζάς, ενώ συμμετέχουν διακεκριμένοι επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Γιώργος Ζανιάς, υπογράμμισε τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στην ελληνική επιχειρηματικότητα, την αξία του θεσμού των Growth Awards ενώ εξήρε το αδιάβλητο της διαδικασίας επιλογής των νικητών και την ουσιαστική συμβολή της Επιτροπής Βράβευσης.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η τελετή απονομής των Growth Awards 2021 συμπίπτει με έναν καταιγισμό εξαιρετικά καλών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία: την αναπτυξιακή της επίδοση (16,2% το 2ο τρίμηνο), την ισχυρή αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, τις προσφορές – ρεκόρ στους διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων και μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών. Η διαρκής βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη χρηματοδοτική «δύναμη πυρός» του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ ανοίγουν παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις να δυναμώσουν και να σταθούν με αυτοπεποίθηση στην ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά.».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ομάδα της Grant Thornton, με επικεφαλής τον κ. Μανόλη Μιχαλιό, Partner, Head of Assurance, παρουσίασε τα αποτελέσματα της ανάλυσης για το ελληνικό επιχειρείν σήμερα. Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας ο κ. Μ. Μιχαλιός ανέφερε τα εξής: «Καθώς προχωράμε σταθερά προς την επόμενη ημέρα, γίνεται πλέον εμφανές ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις ατενίζουν το αύριο με μεγαλύτερη αισιοδοξία, γεγονός που αντικατοπτρίζεται τόσο στους δείκτες προσδοκιών της έρευνας, όσο και στις εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για τον χρονικό ορίζοντα στον οποίο η δραστηριότητά τους θα επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας. Προκειμένου οι επιχειρήσεις να κινηθούν ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά τους προσεχείς μήνες, θα χρειαστεί να υιοθετήσουν ένα ανθεκτικό και ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας, το οποίο θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε κάθε πιθανή αλλαγή που θα φέρει το μέλλον. Μέσα από την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα, άλλωστε, οι επιχειρήσεις κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες των προηγούμενων μηνών και να στηρίξουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τα εν λόγω χαρακτηριστικά αναμένεται να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα, ώστε το ελληνικό επιχειρείν να μεταβεί με ασφάλεια και αισιοδοξία στο αύριο. Αυτά είναι τα γνωρίσματα που επιβραβεύουμε και που θα συνεχίσουμε να επιβραβεύουμε μέσα από τον θεσμό των Growth Awards.».

Οι έξι (6) επιχειρήσεις και οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν φέτος είναι:

Ø Δυναμική Ανάπτυξη | ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ø Έρευνα & Καινοτομία | FLEXOPACK ΑΕΒΕΠ

Ø Εξωστρέφεια | ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

Ø Ψηφιακή Εξέλιξη | SKROUTZ A.E.

Ø Environmental, Social & Governance | VITEX A.E.

Ø Επιχειρηματική Αριστεία | ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (COSTAMARE Inc.,
ΤΕΜΕΣ Α.Ε., FALIRO HOUSE A.E., Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου»)

Τα “Growth Awards” είναι τα πρώτα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας με στόχο την ανάδειξη επιχειρήσεων με επιτεύγματα που εμπνέουν για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, δυναμικής και ανταγωνιστικής Ελλάδας, επιβραβεύουν τη δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν σε κρίσιμους τομείς, οι οποίοι υπαγορεύονται κάθε χρόνο από τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών αναλύσεων βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών περίπου 8.000 επιχειρήσεων, βάσει του μοντέλου αξιολόγησης “Financial Growth/Health Matrix” της Grant Thornton, σε συνδυασμό με τις πραγματικές ιστορίες εταιρειών.