Eurovision 2023: Όλα τα ενδεχόμενα για το που θα φιλοξενηθεί! Πώς τοποθετείται η EBU!

Στις 14 Μάϊου, στην Πόλη του Τορίνο η Ουκρανία κατάφερε με μόλις 17 συμμετοχές να έχει το απόλυτο στους τελικούς αλλά και τρεις νίκες: 2004, 2016 και το 2022! Ήδη πριν καν κερδίσει η Ουκρανία, πολλές χώρες φάνηκε να ενδιαφέρονται για να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό σε περίπτωση αδυναμίας της χώρας λόγω της εμπόλεμης κατάστασης. Ανάμεσα στους υποψήφιους μνηστήρες ακούστηκαν τα ονόματα του Ην. Βασιλείου, της Ισπανίας αλλά και της Σουηδίας. Η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του 2023 είναι η Ισπανία. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του RTVE, José Manuel Pérez Tornero φαίνεται να δείχνει το Ην. Βασίλειο σαν “νικητή” για τη φιλοξενία του διαγωνισμού σε περίπτωση αδυναμίας της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία τον πρώτο λόγο

Ήδη αμέσως μετά τη νίκη της, η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη και αποφασισμένη να φιλοξενήσει το διαγωνισμό στα εδάφη της. Η δημόσιες τοποθετήσεις ξεκίνησαν άμεσα, τόσο από τους φορείς της χώρας όσο και από τους φετινούς νικητές. Επίσης, ο Mykola Povoroznyk, αντιδήμαρχος του Κιέβου δήλωσε στο Segodnya ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το διαγωνισμό το 2023 ενώ ο ο Oleksandr Tkachenko, Υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας δήλωσε: “δεν υπάρχει αμφιβολία, ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία”. Τέλος, στις 14 Ιουνίου ξεκίνησαν και επίσημα οι συζητήσεις των Ουκρανών διοργανωτών με τους ιθύνοντες της EBU σχετικά με την διοργάνωση. Το UA:PBC παρέθεσε στην EBU την πρότασή του για την Eurovision 2023!

Στη Γλασκόβη ο διαγωνισμός για το Ην. Βασίλειο;

Αν τελικά η Ουκρανία δεν μπορέσει να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τα σενάρια είναι πολλά. Ένα από αυτά, θέλει να έχουμε θεωρητικά και την πρώτη υποψήφια πόλη για λογαριασμό του Ην. Βασιλείου. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, η Γλασκόβη φαίνεται να κέρδισε ήδη την κούρσα για το 2023 πριν καν ξεκινήσει. Η τοποθέτηση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι ο πιθανός χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού, το Glasgow OVO Hydro, είναι ελεύθερο από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα τέλη του Μάιου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία του διαγωνισμού.

Η τοποθέτηση της EBU

Είμαστε ακόμη σε συζητήσεις με τους νικητές του διαγωνισμού της Eurovision 2022, το Ουκρανικό UA:PBC αλλά και τους άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για να βρούμε την καταλληλότερη λύση για τον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision. Ο διαγωνισμός είναι μια από τις πιο σύνθετες τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο και σαφώς υπάρχουν μερικές μοναδικές προκλήσεις που εμπλέκονται στη φιλοξενία του διαγωνισμού το 2023.

Λόγω της υλικοτεχνικής υποστήριξης μίας φιλοξενίας αυτού του μεγέθους, υποβάλλουμε σε μια ευρεία διαδικασία αξιολόγησης πριν ληφθεί σύντομα η απόφαση για την καταλληλότερη τοποθεσία για τον διαγωνισμό του επόμενου έτους, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Συζητάμε όλες τις απαιτήσεις για τα logistics, τη χρηματοδότηση, τη χωρητικότητα και κυρίως την ασφάλεια. Ελπίζουμε να βρούμε μία λύση που θα προσφέρει μια εκδήλωση που θα έχει όλα τα συστατικά και τον ενθουσιασμό που παραδοσιακά απολαμβάνει το κοινό από όλον το κόσμο.

EBU

Αν και το τοπίο ακόμη είναι πολύ θολό, σίγουρα οι συζητήσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε γρήγορους αλλά και σοβαρούς ρυθμούς με γνώμονα πάνω από όλα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Αν και μέχρι στιγμή επίσημα ακούγονται μόνο δύο μνηστήρες για το 2023, κάνεις δεν μπορεί να αποκλείσει και την εμφάνιση χωρών οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν ακουστεί. Δε θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε, ότι και η Πολωνία η οποία συνορεύει στα νοτιοδυτικά της με την Ουκρανία, έχει δηλώσει και αυτή το ενδιαφέρον να φιλοξενήσει το διαγωνισμό του 2023. Μήπως η ύπαρξη ασφαλούς γειτονικού εδάφους με συνδιοργανωτές τους Ουκρανούς είναι μία λύση που θα μας απασχολήσει στο μέλλον;

Μείνετε στον ogaegreece.com για όλα τα νέα αναφορικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούςEuroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Forum, ένα forum  ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ , αλλά και στο TikTok!

ΠΗΓΗ