BMW IconicSounds Electric στη νέα BMW i7: μοναδικοί ηχητικοί κόσμοι για μία νέα, ολιστική οδηγική εμπειρία.

  • Πρεμιέρα αποκλειστικών ηχοτοπίων σε συνδυασμό με το BMW Theatre Screen.
  • Το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan διαθέτει ένα εργοστασιακά τοποθετημένο πλήρες ηχητικό φάσμα, που έχει αναπτυχθεί μέσα από τη συνεργασία του BMW Group με τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ μουσικοσυνθέτη, Hans Zimmer.
  • My Modes Expressive και Relax με διακριτούς ηχητικούς κόσμους, επιτρέπουν την ισχυρή αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος.
  • Τα εξαιρετικά ακουστικά χαρακτηριστικά αποτελούν τη βάση για μία έντονα συναισθηματική εμπειρία ήχου.

Μόναχο.  Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρότυπο WLTP: 19,6–18,4 kWh/100 km, συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρότυπο NEDC: – εκπομπές CO2: 0 g/km) προαναγγέλλει μία νέα εποχή για την απόλυτη οδηγική απόλαυση και την αποκλειστική άνεση στο ταξίδι που αποτελούν συνώνυμα της μάρκας. Ενσαρκώνει την καινοτόμα μορφή της ατομικής κινητικότητας στην πολυτελή κατηγορία και την εκφράζει μέσα από τη δημιουργία ολιστικών ηχητικών κόσμων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον ήχο υποδοχής στο αυτοκίνητο, τον ήχο τη στιγμή της εκκίνησης, το διαφορετικό ηχόχρωμα κάθε επιλεγμένου προφίλ My Mode αλλά και τα ακουστικά ηχοτοπία, σε συνδυασμό με την οθόνη BMW Theatre Screen, που διατίθεται εδώ για πρώτη φορά. Με το εργοστασιακά τοποθετημένο BMW IconicSounds Electric, το πολυτελές μοντέλο μηδενικών εκπομπών ρύπων της μάρκας προσφέρει εντελώς νέα ηχοτοπία που δημιουργούνται από την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος και αποτελούν θεμελιώδες συστατικό στο σχεδιασμό μιας μοναδικής οδηγικής εμπειρίας.

Συμπεριλαμβανομένων των μοναδικών ηχοτοπίων για το προαιρετικό Theatre Mode, το πλήρες φάσμα ήχων του BMW IconicSounds Electric είναι τώρα διαθέσιμο για πρώτη φορά με τη νέα BMW i7. Οι ήχοι, μοναδικοί στον κόσμο του αυτοκινήτου, είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ του BMW Group και του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ μουσικοσυνθέτη Hans Zimmer. Αυτοί, ενισχύουν την αυθεντική συμφωνία του χαρακτήρα του οχήματος με τη σχεδίαση BMW και την οδηγική εμπειρία, που προκύπτει στο πρώτο στον κόσμο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan.

Η εμπειρία ήχου στην BMW i7 μπορεί να επιλέγεται μεμονωμένα μέσω των My Modes. Πέραν των Personal, Sport και Efficient, οι ρυθμίσεις Expressive και Relax διατίθενται επίσης ως στάνταρ χαρακτηριστικά. Με την BMW i7, καθένα από αυτά τα modes, σχετίζονται επίσης με έναν ανεξάρτητο ηχητικό κόσμο. Η ένταση και η συχνότητα του ήχου οδήγησης βασίζονται στη θέση του γκαζιού και στην κατάσταση οδήγησης, δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο προφίλ ήχου για κάθε επιλογή από το My Mode. Κατά συνέπεια, η στενή αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος δημιουργεί ένα μοναδικό ακουστικό σκηνικό. Η επιλογή είτε του Expressive είτε του Relax mode, έχει ως αποτέλεσμα μία ισχυρή  αλληλεπίδραση. Αυτά επιτρέπουν στον οδηγό της BMW i7 να δημιουργεί μία εξατομικευμένη, ολιστική ηχητική εμπειρία χρήστη, mood φωτισμού και γραφικών στην κυρτή οθόνη BMW Curved Display, διαμορφωμένα από τη διάθεση του οδηγού και το στυλ οδήγησης.

Η νέα BMW i7 έχει μία συγκεκριμένη εφαρμογή ήχου που τονίζει με αυθεντικό τρόπο τον προσανατολισμένο στο μέλλον χαρακτήρα και την αποκλειστική οδηγική εμπειρία στο αμιγώς ηλεκτρικό, πολυτελές sedan. «Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μία μοναδική εμπειρία οδήγησης και ταξιδιού με την BMW i7. Στον τομέα της εμπειρίας χρήστη, ανοίγουμε νέους ορίζοντες για το σκοπό αυτό, όπου περιλαμβάνεται επίσης ο ήχος οδήγησης», εξηγεί ο Domagoj Dukec, Επικεφαλής του τμήματος BMW Design. «Ο ήχος ειδικότερα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ του οδηγού και του οχήματός του. Καινοτομίες όπως το BMW IconicSounds Electric καθιστούν την BMW i7 πρωτοπόρο για μία νέα, ολιστική εμπειρία οδήγησης».

Με τα My Modes, ο οδηγός μπορεί να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήστη, με μία ευρεία γκάμα ρυθμίσεων του οχήματος. Στην BMW i7, αυτό περιλαμβάνει επίσης τον ήχο οδήγησης. Οι σφαιρικοί ήχοι της ρύθμισης Personal, τονίζουν τον προοδευτικό χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ το ηχοτοπίο στη ρύθμιση Sport έχει μία ισχυρή και αισθητή ακουστική παρουσία. Ένας πολύ ζωηρός και δυναμικός ήχος χαρακτηρίζει την ακουστική εμπειρία στο Expressive mode, ενώ ένα εξαιρετικά χαλαρωτικό ηχητικό υπόβαθρο δημιουργείται στο Relax mode. Οι χαρακτηριστικές ηχητικές σεκάνς κατά την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συστήματος κίνησης, αποτελούν μέρος του BMW IconicSounds Electric, όπως και οι ήχοι που συνοδεύουν την ενεργοποίηση της προαιρετικής οθόνης Theatre Screen για τους πίσω επιβάτες.

Η ακουστική ανάδραση από τις κινήσεις του γκαζιού καταστέλλεται πλήρως μόνο στο Efficient mode. Λόγω των εξαιρετικών ακουστικών χαρακτηριστικών της νέας BMW i7, η συνακόλουθη ‘ησυχία’ σε αυτό το mode είναι ξεκάθαρη και γνήσια, όπως η έντονη ηχητική εμπειρία στα υπόλοιπα modes. Το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan προσφέρει βελτιστοποιημένη ηχομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους. Η εξαιρετική ακουστική άνεση της νέας BMW i7 μπορεί να αποδοθεί στην ακουστική βελτιστοποίηση των ηλεκτρικών μονάδων κίνησης, σε μία φιλοσοφία αποθήκευσης ειδική για το μοντέλο, στην ηχομόνωση των ηλεκτροκινητήρων, καθώς επίσης και στην αυξημένη ακαμψία του πλαισίου στο εμπρός μέρος και στα ελαστικά με αφρώδη ηχοαπορροφητική επένδυση. Επιπλέον, οι αεροδυναμικοί θόρυβοι είναι σημαντικά μειωμένοι χάρη στις σχεδιασμένες με σαφήνεια επιφάνειες του πλαισίου, στις χωνευτές λαβές θυρών του αμαξώματος, στους αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους εξωτερικούς καθρέπτες, καθώς και σε ένα πλήρως στεγανοποιημένο κάτω μέρος. Έτσι οι επιβάτες μπορούν να βιώνουν όλες τις πτυχές των ξεχωριστών και συναισθηματικά ισχυρών ηχητικών κόσμων του BMW IconicSounds Electric, χωρίς παρεμβολές.

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

BMW i7 (energy consumption combined according to WLTP: 19.6–18.4 kWh/100 km; energy consumption combined according to NEDC: –; CO2 emissions: 0 g/km)

ΠΗΓΗ: BMW.gr

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε Ad Blocker  εφαρμογή για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro