Η Αρμενία αποσύρεται από τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision

Μια στενάχωρη είδηση επεφύλασσε για τους φίλους του διαγωνισμού η χθεσινή ημέρα. Η Αρμενία ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision

Φτωχότερη θα είναι η οικογένεια της Eurovision για το 2021. Με σημερινή τους ανακοίνωση, οι διοργανωτές του 65ο διαγωνισμού της Eurovision ανακοίνωσαν την αποχώρηση της Αρμενίας από αυτόν.

Παρά τις προσπάθειες του, το AMPTV, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας, ανέφερε ότι τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής της Αρμενίας στο φετινό διαγωνισμό κατέστησαν αδύνατη την οργάνωση μιας συμμετοχής έγκαιρα. Ως εκ τούτου η χώρα αποσύρεται από το διαγωνισμό.

“Μετά από προσεκτικές και λεπτομερείς συζητήσεις, η Εταιρεία Δημόσιας Τηλεόρασης της Αρμενίας αποφάσισε να αποσυρθεί από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία γεγονότα, το λιγοστό χρόνο παραγωγής καθώς και άλλους αντικειμενικούς λόγους που κάνουν την κατάλληλη συμμετοχή της Αρμενίας στην ESC 2021 αδύνατη.

Από τη μεριά του, ο Martin Österdahl, εκτελεστικός διευθυντής της EBU ανέφερε:

Η κοινότητα της EBU λυπάται βαθιά που το AMPTV αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συμμετοχή του στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η Αρμενία έχει ένα υπέροχο ρεκόρ στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και πάντα φέρνει στη σκηνή ενθουσιασμό και ποιότητα. Καταλαβαίνουμε τους λόγους για την απόσυρσή τους και θα μας λείψει η σκληρή και επαγγελματική τους αντιπροσωπεία στο Ρότερνταμ. Ελπίζουμε πάρα πολύ να καλωσορίσουμε την Αρμενία το 2022.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Αρμενία αποσύρεται από το διαγωνισμό της Eurovision από το ντεμπούτο της το 2006. Η προηγούμενη ήταν το 2012, όταν και η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Για το 2020, η Αρμενία είχε επιλέξει ως εκπρόσωπο την Athena Manoukian με το Chains On You, ενώ και φέτος θα διαγωνιζόταν στον Β’ Ημιτελικό (20 Μάϊου) και θα εμφανιζόταν στο Β’ μισό του ημιτελικού.

ΠΗΓΗ

Translate »