8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – Τελετή Λήξης & Βραβεία

Παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, παραγωγών και φίλων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, η Τελετή Λήξης της 8ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, κατά την οποία απονεμήθηκαν και τα Βραβεία Κοινού.

Ειδικότερα, το Βραβείο Κοινού για το Καλύτερο Διεθνές Ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στην ταινία «Είμαι η Μπελμάγια» (I am Belmaya) της Sue Carpenter, ενώ το Βραβείο Κοινού για το Καλύτερο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ κέρδισε η ταινία του Χρήστου Μπάρμπα «Μέσα από τα Τζάμι, Τρεις Πράξεις».

Οι νικητές των Βραβείων Ισότητας ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 16 Απριλίου.

Tο Βραβείο Ισότητας μοιράστηκαν οι ταινίες: «Είμαι ο Σάμιουελ» (I am Samuel) του Pete Murimi και «Είμαι η Μπελμάγια» (I am Belmaya) της Sue Carpenter, ενώ, εύφημος μνεία απονεμήθηκε στην ταινία «Ultraviolette, η συμμορία που έφτυνε αίμα» (Ultraviolette and the blood-spitters gang) σε σκηνοθεσία Robin Hunzinger.

Τέλος, το Ειδικό Βραβείο Αφιερώματος στους Πολιτισμούς της Υποσαχάριας Αφρικής απονεμήθηκε στο ντοκιμαντέρ «Ο Χρυσός Λύκος του Μπαλολέ» (The golden wolf of Balolé) της Chloe Aicha Boro.