12ο Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” – Συνεντεύξεις απο συμμετέχοντες Ηθοποιούς, Σκηνοθέτες και Διοργανωτές (BINTEO)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 12η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”, από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ διεξάγεται στην πανέμορφη Αρχαία Κόρινθο και φιλοξενείται στον ανοιχτό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου “Αναστασία Κεφάλα”, απο τις 20:00-23:00,με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου “O Απόλλων”.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” περιλαμβάνει 90 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, πανελλήνιες κι ευρωπαϊκές κινηματογραφικές πρεμιέρες, πρόσφατης παραγωγής από 25 χώρες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label, με το σήμα αυτό να αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας αξιοσημείωτων φεστιβάλ τέχνης, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη προσφορά στο πεδίο των τεχνών, τη συμβολή στην τοπική κοινότητα και το ανοιχτό διεθνές προφίλ τους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” έγινε πρώτη φορά στην Κόρινθο το 2008 με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων των 150 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Κορίνθου. Κάθε χρόνο φιλοξενεί εγχώριες και παγκόσμιες παραγωγές ταινιών με στόχο την ανάδειξη νέων σκηνοθετών, την ανταλλαγή καινοτόμων προτάσεων, τη “γεφύρωση” ιδεών και την προβολή της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. Οι ταινίες που προβάλλονται, επιλέγονται με γνώμονα την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και την κινηματογραφική τους αξία, με στόχο να ταξιδέψουν το κοινό σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, να προκαλέσουν συναισθήματα, συγκινήσεις μα και χαρά, να προβληματίσουν και συνάμα να ψυχαγωγήσουν.

Στο νικητή καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους απονέμεται τo μοντέρνο γλυπτό έπαθλο “Χρυσός Πήγασος” που καθιστά μοναδική την αναγνώριση αυτή από την VIP διεθνή κριτική επιτροπή, φιλοτεχνημένο από τον εικαστικό καλλιτέχνη Σωκράτη Λαμπρόπουλο.

Τo ATnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας στο 12ο Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” βρέθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου κοντα στους συμμετέχοντες Ηθοποιούς – Σκηνοθέτες & Παραγωγούς που συμμετέχουν συνομίλησε με αρκετούς καθώς και με την διοργανώτρια κυρία Πέτρα Τερζή.

Ας ακούσουμε τι μας είπαν :