Όταν θέλουν οι Έλληνες .. “Sea Rider” 1η εμφάνιση για το Ελληνικό μη-επανδρωμένο ταχύπλοο απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις !

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό και μεγάλο επίτευγμα καταγράφει η ελληνική αμυντική βιομηχανία. Το σκάφος με την ονομασία SEA RAIDER είναι εξ ολοκλήρου ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης από την Barracuda ενώ φέρει ηλεκτρονικό εξοπλισμό από την IDE. Η ναυπήγηση του άρχισε στα τέλη του 2018 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2019. Το σκάφος είναι μήκους 6.8 αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 48 κόμβων και διαθέτει αυτονομία των 300 ναυτικών μιλίων μέσω βενζινοκινητήρα που φέρει σε ειδικά διαμορφωμένη και θωρακισμένη πλευρά του σκάφους. Eίναι κατασκευασμένο από πολυεστερικά υλικά και διαθέτει εξαιρετικά μικρό ηλεκτρομαγνητικό ίχνος που το κάνει σχεδόν αόρατο ! Tο πρώτο μη επανδρωμένο Ελληνικό ταχύπλοο, έκανε τη πρώτη επίσημη μέσω αναλυτικής παρουσίασης στις εγκαταστάσεις της Intracom Defense.

Το Sea Rider δοκιμάστηκε σε αποστολές: Εύρεσης θαλασσίων ναρκών στα πλαίσια αποβατικής επιχείρησης, και αναχαίτιση εχθρικής ασύμμετρης απειλής.

Plugin Kapsule Corp