” ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ” – Εκεί που χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι!


θύελλα αντιδράσεων απο την αντιπολίτευση του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής για το ποιος τελικά είναι ο υπαίτιος που οδήγησε σε ΑΠΟΧΗ τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα την ακύρωση και μεταφορά του ΔΣ την Παρασκευή 26 Ιουνίου… Ο επικεφαλής της παράταξης κύριος Δημήτρης Βασιλείου σχετικά με το θέμα σε ανακοίνωση του τονίζει τα εξής :

“Χθες το Γραφείο Τύπου του Δήμου μας, με δελτίο του διαστρεβλώνει, ανερυθρίαστα, κάποια βασικά πράγματα και αρχές! Μικροπολιτικέςσκοπιμότητες της αντιπολίτευσης, λέει, στρέφονται ενάντια στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου!
Κύριοι ή κυρίες του γραφείου τύπου του Δήμου, θέλετε να αγνοείτε ή πραγματικά αγνοείτε τίνος καθήκον είναι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου; Η δημοτική αρχή του Γεωργίου Αλκ. Γκιώνηέχει ή όχι την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου; Ο Δήμος λειτουργεί εύρυθμα; Αν πιστεύετε πως ναι, για ρωτήστε και τη γνώμη των Δημοτών και εκείνη των Δημοτικών Συμβούλων. Θεσμού, που δεν πρέπει να σας διαφεύγει ο βασικός του ρόλος και καθήκον, που είναι ο έλεγχος του τρόπου με τον οποίο ο Δήμος διοικείται.
Ο Δήμος δυσλειτουργεί και αποκλειστικά ο μόνος υπεύθυνος είναι αυτός που τον διοικεί. Μη μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε ότι τον Δήμο διοικεί η παράταξη του Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη;
Κατηγορείται η αντιπολίτευση ότι στρέφεται κατά της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Βαριά η κατηγορία, αλλά και λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει!
Η αντιπολίτευση λέει ότι ο Δήμος διοικείται με επιπολαιότητα, προχειρότητα, αναποτελεσματικά και εξηγούμαι.
Η Δημοτική Αρχή του Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη αποδεικνύει καθημερινά ότι η ίδια δυναμιτίζει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και η επίρριψη ευθύνης στην αντιπολίτευση είναι μια, λίαν επιεικώς, ατυχής προσπάθεια.
Ναι, αναβάλλαμε και θα αναβάλλουμε δημοτικά συμβούλια κάθε φορά που η διοικούσα παράταξη συμπεριφέρεται με ασέβεια προς την αντιπολίτευση και την απαξιώνει συστηματικά. Η αντιπολίτευση δεν είναι δυνατό να σύρεται όταν, όπου και όπως αποφασίζει η διοικούσα παράταξη. Είναι θέμα σεβασμού στον θεσμό.
Η αντιπολίτευση έχει όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να αδιαφορεί για θέματα που πρέπει να ψηφιστούν σαν… υπερεπείγοντα, ενώ είναι γνωστά από πολύ καιρό. Δεν είναι δυνατόν όμως να καλύπτει η αντιπολίτευση την ανικανότητα και την επιπολαιότητα της διοικούσας παράταξης. Γιατί πρέπει να εκβιάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίζει θέματα αμέσως και χωρίς έλεγχο; Επειδή πιέζουν οι προθεσμίες;
Ο τρόπος που που διοικείται ο Δήμος είναι εντελώς αποδεδειγμένα αναποτελεσματικός. Η προσπάθεια του γραφείου τύπου του Δήμου να ανακαλύψει ενόχους εκεί που δεν υπάρχουν, είναι τουλάχιστον θλιβερή. Την απόλυτη ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου έχει η διοικούσα τον Δήμο παράταξη. Αν ο Δήμος διοικηθεί σωστά, πράγμα που είναι σχεδόν ακατώρθωτο με τη σημερινή του διοίκηση, η αντιπολίτευση θα βοηθήσει με κάθε τρόπο, χωρίς όμως ποτέ να πάψει να ασκεί τα θεσμικά της καθήκοντα.
Για την Δημοτική Παράταξη «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» Δημήτρης Βασιλείου. Δημ. Σύμβουλος”

Translate »