Ψυχογιός.. Ήμασταν και θα είμαστε αρωγοί, στις προσπάθειες διαχείρισης του προσφυγικού με έναν τρόπο σύννομο και ανθρωπιστικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήμασταν και θα είμαστε αρωγοί, στις προσπάθειες διαχείρισης του προσφυγικού με έναν τρόπο σύννομο και ανθρωπιστικό ανέφερε την Πέμπτη απο το βήμα της Βουλής ο Κορίνθιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Γιώργος Ψυχογιός.

«Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν και θα είμαστε αρωγοί, σαν βουλευτές, σαν κόμμα, σαν μέρος του κινήματος αλληλεγγύης, στις προσπάθειες που γίνονται πρικειμένου να διαχειριστούμε το προσφυγικό με έναν τρόπο συννομο και ανθρωπιστικό. Είμαστε, λοιπόν, απέναντι σε νομοσχέδια όπως αυτό τα οποία επενδύουν στην αποτροπή και την κράτηση, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων αλλά και δεν συμβάλλουν στην μακροπρόθεσμη διαχείριση του προσφυγικού.

Κι αυτό γιατί πέρα από τα υπόλοιπα, υπάρχουν και οι πολιτικές διαφορές. Σαν Αριστερά, εμείς εντάσσουμε τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών στις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος, όχι από ευαισθησία ή από φιλανθρωπία, αλλά από μια βαθιά πεποίθηση ότι αυτά συνιστούν βασική προϋπόθεση για την ισότητα, τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και τη χειραφέτηση. Δηλώνω, λοιπόν, από το βήμα αυτό περήφανος και για τους συνεργάτες μας και για τους βουλευτές μας και για την προηγούμενη Κυβέρνηση, που παρα τα λαθη και τις παραλείψεις, έδωσε μια τεράστια μάχη για να βάλουμε πάνω απ’ όλα τον Άνθρωπο και την Αλληλεγγύη. Για εμάς αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε εντός και εκτός Βουλής».

Translate »