Χρίστος Δήμας .. Η επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία είναι μονόδρομος

Δηλώσεις μετά το πέρας των εργασιών του συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο Υφυπουργός κύριος Χρίστος Δήμας .

“Η επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία είναι μονόδρομος τόσο για την Ελληνική κυβέρνηση όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει όμως ισχυρός παγκόσμιος ανταγωνισμός. Για να μπορέσουμε, όχι μόνο να κρατήσουμε τους επιστήμονές μας στην χώρα μας και στην Ε.Ε αλλά για να τους επαναπατρίσουμε, πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένες κινήσεις.Η πρώτη είναι να δημιουργηθεί ένα πολύ πιο φιλικό περιβάλλον για την Καινοτομία, για την Έρευνα και για την επιχειρηματικότητα τόσο στην χώρα μας όσο και στην Ε.Ε.Αυτό συζητήσαμε σήμερα με τους εταίρους μας και αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.”

Δηλώσεις Χρίστου Δήμα στο συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία είναι μονόδρομος τόσο για την Ελληνική κυβέρνηση όσο και για την Ευρωπαική Ένωση. Υπάρχει όμως ισχυρός παγκόσμιος ανταγωνισμός. Για να μπορέσουμε, όχι μόνο να κρατήσουμε τους επιστήμονές μας στην χώρα μας και στην Ε.Ε αλλά για να τους επαναπατρίσουμε, πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένες κινήσεις.Η πρώτη είναι να δημιουργηθεί ένα πολύ πιο φιλικό περιβάλλον για την Καινοτομία, για την Έρευνα και για την επιχειρηματικότητα τόσο στην χώρα μας όσο και στην Ε.Ε.Αυτό συζητήσαμε σήμερα με τους εταίρους μας και αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. -Δηλώσεις μου μετά το πέρας των εργασιών του συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαικης Ενωσης.

Gepostet von Χρίστος Δήμας – Christos Dimas am Montag, 2. Dezember 2019
Translate »