Χανιά: Αστυνομικός πυροβόλησε εκτός υπηρεσίας και τραυμάτισε άνδρα

Αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, συνελήφθη από συναδέλφους του γιατί ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε και τραυμάτισε άλλα άνδρα.Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Σύμφωνα με την αστυνομία ο αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, διαπληκτίστηκε με ημεδαπό, ενώ παράλληλα έκανε χρήση του όπλου του, με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικών βλαβών.

Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία κατείχε νόμιμα, δεκατέσσερα φυσίγγια και πέντε κάλυκες. οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε στον ανακριτή απ’ όπου πήρε προθεσμία να απολογηθεί.

Οι συνήγοροι του αστυνομικού ανέφεραν ότι το περιστατικό έγινε ενώ βρισκόταν σε οικογενειακή εκδήλωση για τη γέννηση του εγγονιού του, ουδέποτε πυροβόλησε κατά προσώπου, αλλά ο τραυματισμός του θύματος στο δάκτυλο του ποδιού του προκλήθηκε χωρίς να έχει πρόθεση και ήδη έχει εκφράσει τη συγγνώμη του.

ΠΗΓΗ: ert.gr