Υπεγράφη στις 20 Αυγούστου η ίδρυση του 5/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Κινέτα

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων, υπεγράφη στις 20 Αυγούστου 2021 η ίδρυση του 5/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Κινέτα του Δήμου Μεγαρέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδρυση της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των κατοίκων της Κινέτας και τελεσφόρησε μετά από συλλογικές ενέργειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 13 Δεκεμβρίου 2019, σε συνάντηση που είχαμε με την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, και την Αντιδήμαρχο Μεγάρων κα Λένα Ρήγα είχαμε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, σχετικά με την ίδρυση Δημοτικού Σχολείου στην Κινέτα. Μια διαδικασία που συνεχίστηκε σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να επιλυθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα και να οδηγηθούμε στη σημερινή εξέλιξη.

Οι μεθοδικές, διαρκείς και συστηματικές προσπάθειες που είχαμε, σε αγαστή συνεργασία με τους υπευθύνους του Δήμου Μεγαρέων, απέδωσαν καρπούς, με σχετικά με την ίδρυση του 5/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Κινέτας, καθώς και την προαγωγή νηπιαγωγείων της Δυτικής Αττικής σε Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, την κα Σοφία Ζαχαράκη που εξαρχής συνέδραμε στο εγχείρημα, όσο και προς την νυν Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, για τη σημερινή επιτυχή εξέλιξη.

Η παρουσία μου σε ό,τι αφορά τα καθημερινά ζητήματα των πολιτών της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα της νεολαίας μας, ήταν και παραμένει διαρκής και έμπρακτη. Όπως διαρκές και διαχρονικό παραμένει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιοχή μας.