Το BMW Group χρησιμοποιεί βιώσιμες βαφές κατασκευασμένες από βιολογικά απόβλητα.

Μόναχο. Το BMW Group, χρησιμοποιεί καινοτόμες τεχνολογίες στην προσπάθειά του να βελτιώσει τη βιωσιμότητα και να εκμεταλλευτεί νέες επιλογές για εξοικονόμηση πόρων και μείωση των εκπομπών από τη διαδικασία βαφής αμαξωμάτων. Το BMW Group είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιεί ματ βαφές από βιομάζα, αντί για αργό πετρέλαιο, στα Ευρωπαϊκά εργοστάσιά του. Πλέον αυτού, τα εργοστάσια του BMW Group στη Λειψία και το Ρόσλιν (Νότια Αφρική), χρησιμοποιούν επίσης αντιδιαβρωτική προστασία που παράγεται με βιώσιμο τρόπο. Οι ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως βιολογικά απόβλητα ή απόβλητα από μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, χρησιμεύουν ως πρώτη ύλη για τις βαφές. Η εξοικονόμηση CO2, η οποία καθορίζεται με μία διαδικασία πιστοποιημένη από τον TÜV, ανέρχεται σε περισσότερους από 15.000 τόνους εκπομπών CO2,  από σήμερα έως το 2030.

«Μειώνοντας τη χρήση ορυκτών πρώτων υλών, μπορούμε να διατηρήσουμε τους φυσικούς πόρους και την ίδια στιγμή να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 . Για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, βασιζόμαστε όλο και περισσότερο σε καινοτομίες βιωσιμότητας στο δίκτυο προμηθευτών μας», δήλωσε ο Joachim Post, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών. «Οι καινοτόμες βαφές που βασίζονται σε ανανεώσιμες πρώτες ύλες είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Οργανικά απόβλητα αντικαθιστούν τους ορυκτούς πόρους.

Η καινοτόμα διαδικασία παραγωγής της BASF, καθιστά εφικτή την αντικατάσταση πρόδρομων ουσιών με βάση το πετρέλαιο, όπως η νάφθα, με ανανεώσιμες πρώτες ύλες από οργανικά απόβλητα, ξεκινώντας από τα πρώτα στάδια της παραγωγής βαφών. Αυτό όχι μόνο μειώνει την κατανάλωση ορυκτών πόρων, αλλά αποτρέπει και τις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή, τη μεταφορά και την επεξεργασία αργού πετρελαίου.

Η αντιδιαβρωτική προστασία και οι ματ βαφές που χρησιμοποιούνται στα εργοστάσια του BMW Group στη Λειψία και το Ρόσλιν, είναι χημικά ταυτόσημα με τις βαφές που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, με τις ίδιες ιδιότητες με τις συμβατικές επιστρώσεις αμαξώματος. Δεδομένου ότι οι βιο-βασισμένες και οι συμβατικές επιστρώσεις παράγονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, η BASF υιοθετεί μία πιστοποιημένη από τρίτους προσέγγιση, ισοζυγίου μάζας.

Η ποσότητα βαφής που αγοράζει το BMW Group, υπολογίζεται ότι είναι ακριβώς ίση με την ποσότητα βιονάφθας και βιομεθανίου που θα απαιτούνταν για παραγωγή, απαλλαγμένη κατά 100% από πετρέλαιο. Η βιώσιμη διαδικασία παραγωγής μειώνει τις εκπομπές CO2 από την κατασκευή βαφών κατά περισσότερο από 40%. Τα δύο εργοστάσια του BMW Group στη Λειψία και το Ρόσλιν, παράγουν κατά μέσο όρο περίπου 250.000 οχήματα το χρόνο.

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

ΠΗΓΗ: BMW.gr