Το BMW Group, η Qualcomm και η Arriver πρόκειται να συνάψουν μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία για την από κοινού εξέλιξη λύσεων λογισμικού Αυτοματοποιημένης Οδήγησης.

Μόναχο. Το BMW Group, η Qualcomm Technologies, Inc. και η Arriver Software AB ανακοίνωσαν μία μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή συνεργασία για την εξέλιξη τεχνολογιών Αυτοματοποιημένης Οδήγησης. Οι εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία για μία στρατηγική συνεργασία, η οποία θα επικεντρωθεί στην από κοινού εξέλιξη τεχνολογιών AD επόμενης γενιάς, από τις λειτουργίες του Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων – New Car Assessment Program (NCAP) μέχρι των Προηγμένων Συστημάτων Υποβοήθησης Οδήγησης Επιπέδου 2 και λειτουργίες Αυτοματοποιημένης Οδήγησης Επιπέδου 3. Η από κοινού εξέλιξη λειτουργιών λογισμικού βασίζεται στην τρέχουσα στοίβα λογισμού Automated Driving της BMW που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά με την BMW iX το 2021, και η οποία θα επεκταθεί περαιτέρω στην επόμενη γενιά μέσω αυτής της συνεργασίας. Το Νοέμβριο του 2021 οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η επόμενη γενιά των Συστημάτων Αυτοματοποιημένης Οδήγησης (Automated Driving) της BMW θα μεταφερθεί στο ενσωματωμένο σύστημα σε τσιπ Snapdragon Ride™ Vision (system-on-chip – SoC) συμπεριλαμβανομένου του Arriver Computer Vision και των υπολογιστικών ελεγκτών SoC της πλατφόρμας Snapdragon Ride Platform την οποία διαχειρίζεται μέσω cloud η πλατφόρμα υπηρεσιών Snapdragon Car-to-Cloud Services.  

Στόχος των προσπαθειών θα είναι η δημιουργία μιας κλιμακούμενης πλατφόρμας για Αυτοματοποιημένη Οδήγηση (Automated Driving) βασισμένης σε μία κοινή αρχιτεκτονική αναφοράς, σε προδιαγραφές αισθητήρων και απαιτήσεις ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί από κοινού, σε ένα σετ εργαλείων προγραμματισμού (toolchain), και τέλος σε ένα κέντρο δεδομένων για αποθήκευση, επανεπεξεργασία και προσομοίωση. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, πάνω από 1.400 ειδικοί θα συνεργαστούν σε μέρη σε όλο τον κόσμο, όπως Γερμανία, ΗΠΑ, Σουηδία, Κίνα, Ρουμανία και στο BMW AD Test Center στην Τσεχία. 

«Αυτή η από κοινού εξέλιξη λογισμικού είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το BMW Group σε ό,τι αφορά την επόμενη γενιά της AD πλατφόρμας μας. Για να μπορούν να λειτουργούν οι προηγμένες τεχνολογίες και τα συστήματα ασφαλείας ενός οχήματος, όλα τα στοιχεία της ψηφιακής αξιακής αλυσίδας πρέπει να βασίζονται σε προηγμένο λογισμικό. Αυτό αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα για τα έξυπνα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Το BMW Group είναι ενθουσιασμένο με την επέκταση της συνεργασίας του με τους παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας Qualcomm Technologies και Arriver η οποία περιλαμβάνει μία μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία για από κοινού εξέλιξη ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας παγκοσμίου κλάσης οδηγικές εμπειρίες», δήλωσε ο Nicolai Martin, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Οδηγικής Εμπειρίας, BMW Group.

«Είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη μακροχρόνια συνεργασία με το BMW Group και την Arriver που εστιάζει στην από κοινού συνεργασία και ανάπτυξη συστημάτων Αυτοματοποιημένης Οδήγησης από το πρόγραμμα NCAP μέχρι το Επίπεδο 3 στα προσεχή μοντέλα παραγωγής της BMW», δήλωσε ο Nakul Duggal, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής για τον Τομέα Αυτοκινήτου, Qualcomm Technologies, Inc. «Βασισμένη στα ήδη εμπορευματοποιημένα εξαρτήματα στοίβας από το BMW Group και την Arriver, αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε το λογισμικό Automated Drive της BMW στην πλατφόρμα Snapdragon Ride, και να διευρύνουμε τη δυνατότητα πρόσβασης πιο ασφαλών τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης σε άλλους κατασκευαστές και τους Tier-1 σε ένα ανοιχτό, ευέλικτο και κλιμακούμενο πλαίσιο ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι το Snapdragon Ride θα δημιουργήσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας και βελτιωμένους χρόνους εισαγωγής στην αγορά σε όλη τη βιομηχανία αυτοκινήτου με το παγκόσμιο λανσάρισμα του λογισμικού αυτοματοποιημένης οδήγησης σε μοντέλα μαζικής παραγωγής της BMW, που ήταν ανέκαθεν πρότυπα κορυφαίας ποιότητας, απόδοσης και ασφάλειας στα σύγχρονα αυτοκίνητα». 

«Χαιρόμαστε που το Vision Perception της Arriver και τα καθιερωμένα στην αγορά χαρακτηριστικά NCAP θα συνδυαστούν με τη στοίβα λογισμικού Automated Driving της BMW. Ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Qualcomm Technologies και το BMW Group, η ομάδα της Arriver θα εξελίξει την επόμενη γενιά ανοιχτής και κλιμακούμενης Drive Policy με λύσεις και απόδοση παγκοσμίου κλάσης. Αυτό το προϊόν συνεργασίας θα προσφέρεται στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Αυτή η συνεργασία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Arriver και απόδειξη της πλούσιας ικανότητας των ομάδων μας μέσα από την πολυετή εμπειρία τους στα συστήματα ADAS και την ασφάλεια», δήλωσε ο Giuseppe Rosso, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Arriver. 

Το BMW Group, η Qualcomm Technologies και η Arriver συνεργάζονται στενά προκειμένου να  δημιουργήσουν και να εξελίσσουν συνεχώς ένα οικοσύστημα για λύσεις αυτοματοποιημένης οδήγησης. Πέραν αυτού, οι εταιρείες παραμένουν ανοιχτές σε περαιτέρω συνεργασίες.

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

ΠΗΓΗ: BMW.gr

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε Ad Blocker  εφαρμογή για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro