Το BMW Digital Key είναι πλέον διαθέσιμο και για Android smartphones.

Μόναχο. Μαζί με τους εταίρους της, η BMW – στο πλαίσιο του Car Connectivity Consortium – συνεχίζει να προωθεί την ανάπτυξη και επέκταση της χρήσης του BMW Digital Key. Τώρα, το ψηφιακό κλειδί της BMW θα διατίθεται για smartphones βασισμένα σε λειτουργικό σύστημα Android. Με αυτή την αναβάθμιση, ο αριθμός συμβατών μοντέλων smartphone αυξάνεται και, κατά συνέπεια, και ο αριθμός των οδηγών BMW που θα μπορούν να χρησιμοποιούν το BMW Digital Key στο μέλλον. Το BMW Digital Key διατίθεται τώρα για Android smartphones, ξεκινώντας με τη Σειρά Samsung Galaxy S21 και τα Google Pixel 6 και 6 Pro.

Με το BMW Digital Key, οι πελάτες μπορούν εύκολα να ξεκλειδώνουν και να κλειδώνουν την BMW τους κρατώντας απλά το smartphone τους δίπλα στη λαβή της πόρτας του οδηγού. Για εκκίνηση του κινητήρα αρκεί το κινητό τηλέφωνο να βρίσκεται στη βάση ασύρματης φόρτισης BMW. Για τη διασφάλιση της μέγιστης ευκολίας χρήσης και ασφάλειας, το BMW Digital Key είναι αποθηκευμένο στο Secure Element chip του smartphone. Η διαμόρφωση είναι απλή υπόθεση μέσω του My BMW app και κατά συνέπεια διατίθεται προαιρετικά για όλα σχεδόν τα μοντέλα BMW. Στην επόμενη έκδοσή του, ο οδηγός θα μπορεί να μοιράζεται το κλειδί με πέντε φίλους. Οι λειτουργίες του BMW Digital Key Plus που βασίζονται στην ευρυζωνική τεχνολογία Ultra-wide Band (UWB) θα λανσαριστούν μελλοντικά και για Android smartphones.

Η BMW έχει δεσμευτεί στην καθιέρωση παγκόσμιων προτύπων στον τομέα  συστημάτων εισόδου χωρίς  κλειδί (keyless entry systems) από το 2018 και θεωρείται από τους πρωτοπόρους στη χρήση του smartphone ως ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου. Το τελευταίο στάδιο εξέλιξης είναι το αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ BMW, Google και Samsung με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ευκολίας χρήσης και της διαθεσιμότητας του ψηφιακού κλειδιού. Η BMW είναι επίσης ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει ένα σύστημα σύμφωνα με το παγκόσμιο πρότυπο του CCC (Car Connectivity Consortium) που διατίθεται και για τα δύο λειτουργικά συστήματα iOS και Android.

 Διαθεσιμότητα του BMW Digital Key για Android smartphones:

Google Pixel 6/Pixel 6 Pro: ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ταϊβάν και Σιγκαπούρη

Samsung Galaxy S21/S21+/S21 Ultra: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κορέα, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

ΠΗΓΗ: BMW.gr