Το μήνυμα του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Το μήνυμα του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

« Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και δόξας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες.
Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το θάρρος, το σθένος και τη δύναμη της ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός,
Διπλή γιορτή σήμερα. Μαζί με την εθνική μας επέτειο τιμούμε και τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ταυτίστηκε με την Επανάσταση.
Είναι σαφές ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, υπήρξε σταθμός στην ιστορία του νεώτερου Ελληνισμού, αφού οδήγησε μετά από 400 χρόνια βάρβαρης σκλαβιάς, στη δημιουργία του Ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους και υπήρξε κορυφαίο γεγονός για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.
Σήμερα 200 χρόνια μετά, θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό τους Ελληνες του 21, που έδιωξαν από τα Αγια Ελληνικά χώματα το βάρβαρο κατακτητή με αγώνες και θυσίες, στο Μανιάκι, στο Κούγκι, στο Μεσολόγγι, στα Δερβενάκια, στα Ψαρά και παντού στην στεριά και στη θάλασσα.
Να θυμόμαστε ότι η αγάπη και η προσφορά στην πατρίδα είναι ΧΡΕΟΣ.
Είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας, ότι παραλάβαμε από τη βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά της λαμπρής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, από την Ελλάδα των αγώνων του 21, των Βαλκανικών πολέμων, του Πόντου, της Μικρασίας, της Βορείου Ηπείρου και της Κύπρου, ούτε ένα μέτρο γής λιγότερο.
Ας αφυπνιστούμε ειρηνικά κι ας ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας με βάση τις αναλλοίωτες αξίες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού.
Εμείς εδώ από τα ιστορικά Μέγαρα την γενέτειρα του Βύζαντα, του Θέογνι, του Ευπαλίνου και του Ευκλείδη, στέλνουμε το μήνυμα να κρατήσουμε ψηλά την πατρίδα μας με ενότητα και εργασία στο δρόμο των αρετών ενός περήφανου λαού, που δίδαξε παγκόσμια, αρχές, αξίες, δημοκρατία, πολιτισμό και επιστήμες.
Ας κρατήσουμε στις καρδιές μας τη φλόγα του αγώνα και της θυσίας του Κανάρη, του Ανδρούτσου, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Παπαφλέσσα κι όλων των ηρώων αγωνιστών του ΄21.
Η 25η Μαρτίου με τα μεγάλα διαχρονικά μηνύματα και το “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ” μας δείχνει το δρόμο, που πρέπει να βαδίσουμε και τις ευθύνες μας έναντι της Ελληνικής Ιστορίας και της πατρίδας μας με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και πίστη στο Θεό. ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ !!!»

Translate »