Το Λιμενικό «γάζωσε» με στοχευμένα πυρά τουρκικό ταχύπλοο στο Καστελλόριζο

Το Λιμενικό «γάζωσε» με στοχευμένα πυρά τουρκικό ταχύπλοο στο Καστελλόριζο

Συναγερμός σήμανε στο Καστελλόριζο μετά από ύποπτες κινήσεις τουρκικού ταχυπλόου, που κινούνταν ένα μίλι ανοιχτά του νησιού και στελέχη του Λιμενικού, χρειάστηκε ν ανοίξουν πυρ εναντίον του προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, μεταδίδει το Law & Order.

Συνελήφθησαν δυο άτομα τουρκικής υπηκοότητας ηλικίας 31 και 25 ετών που κρατούνται στη Ρόδο.Όλα εξελίχθηκαν στις 00.20 το βράδυ της 22ας Ιουνίου, όταν σκάφος του Λιμενικού της Ρόδου, ενημερώθηκε από παρατηρητήρο στο Καστελλόριζο, πως ένα ταχύπλοο αγνώστων στοιχείων έχει προσεγγίσει το νησί.

Άμεσα το σκάφος του Λιμενικού μετέβη στην περιοχή και ξεκίνησε με ηχητικά και οπτικά σήματα, ακόμη και με χρήση ντουντούκας να καλεί τους επιβαίνοντες του σκάφους να το ακινητοποιήσουν. Το πλήρωμα όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα τα στελέχη του Λιμενικού να ανοίξουν πυρ στον αέρα.

Τότε ο χειριστής του ταχυπλόου, έστρεψε το πηδάλιο προς το σκάφος του λιμενικού με σκοπό να το εμβολίσει. Τότε τα στελέχη του Λιμενικού, έριξαν στοχευμένα πυρά προς την μηχανή του ταχύπλοου καταφέρνοντας να το ακινητοποιήσουν. Οι δυο Τούρκοι επιβάτες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρόδου.

Κατά την διάρκεια ελέγχου στο ταχύπλοο, τα στελέχη του Λιμενικού δεν εντόπισαν τίποτα ύποπτο στους χώρους του.

ΠΗΓΗ