Το Ελληνικής κατασκευής οπλισμένο DRONE “SARISA SRS-1A” με δύο πυραύλους είναι εδώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σάρισα ήταν αρχαίο όπλο, ένα δόρυ μεγάλου μήκους, το βασικό επιθετικό όπλο της μακεδονικής φάλαγγας. Χαρακτηριστικό της σάρισας, το οποίο κυρίως διαφοροποιούσε τη μακεδονική από τις οπλιτικές φάλαγγες, ήταν το μήκος της 6,50 μέτρα. Είχε σιδερένια αιχμή και σαυρωτήρα στο αντίθετο άκρο, ως αντίβαρο και για να καρφώνεται στο έδαφος. Ο φαλαγγίτης τη χειριζόταν με τα δύο χέρια.

Η Ελληνική εταιρεία SAS Technology παράγει το UAV SARISA RS-1A έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με τις δοκιμές του οπλισμένου UAV

Το SARISA είναι εξοπλισμένο εκτοξευτές ρουκετών & δύο ρουκέτες HYDRA 70 διαμέτρου 2,75 ιντσών, που μπορούν να εξοπλιστούν με ποικιλία κεφαλών.
Η HYDRA χρησιμοποιείται ευρέως από τις ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ που συνήθως μεταφέρονται από μαχητικά ελαφρά ή ελικόπτερα ως & AH-64 Apache. Το Ελληνικό υπερσύγχρονο οπλισμένο drone ειχε παρουσιαστεί στην Εκθεση DEFEA 2021
Η συγκεκριμένη διαμόρφωση δίνει στις μονάδες εδάφους του στρατού τη δυνατότητα να μεταφέρουν μαζί τους, σε ένα ελαφρύ όχημα, ένα σύστημα που μπορεί να καλύψει σημαντικό μέρος των απαιτήσεων αποστολής CAS.
Τεχνικές προδιαγραφές
Μήκος: 165 εκ
Πλάτος: 218 εκ
Υψος: 45 εκ
Μέγιστο βάρος απογείωσης: 60 κιλά