Το αγγλικό ταξί των 80.000+ ευρώ ήρθε & στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα κλασικά μαύρα αγγλικά ταξί έρχονται και στην Ελλάδα και η χώρα μας είναι η 6η στην Ευρώπη που θα τα… φιλοξενεί στους δρόμους. Το αμιγώς ηλεκτρικό LEVC (London Electric Vehicle Company – που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα τη Geely) εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν δεύτερο κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων (προερχόμενος από τη Volvo) ο οποίος φορτίζει τις μπαταρίες προσφέροντας αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα.

Όπως θα δείτε στο σημερινό video, ήδη το πρώτο LEVC βρίσκεται στην Ελλάδα κι σύντομα θα δούμε και άλλα στους δρόμους.

Τα εισάγει η εταιρεία «Σπανός» (αντιπρόσωπος των BMW, Jaguar, Land Rover) και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα κοστίζει κοντά στα 80.000 ευρώ (σύντομα θα ανακοινώσει τον τιμοκατάλογο).

Ο χώρος του οδηγού με αυτόν των πελατών χωρίζεται με plexiglass και μπορεί να φιλοξενήσει 7 επιβάτες (με τον οδηγό). Η… συνεννόηση γίνεται πατώντας ένα κουμπί, η πληρωμή χωρίς να έρχονται σε επαφή οδηγός – πελάτης και η πρόσβαση στο χώρο της καμπίνας από δύο πόρτες που ανοίγουν πάνω από 90 μοίρες. Ο χώρος των αποσκευών βρίσκεται στη θέση του «συνοδηγού» ενώ όπως θα παρατηρήσετε και στο video πολλά είναι τα χαρακτηριστικά που συναντούμε σε αυτοκίνητα της Volvo!


Στο video συμμετέχει ο @George Sargiannidis