Τούρκοι παρεμπόδισαν Ελληνικά σκάφη.. Πάνε γυρεύοντας για θερμό επεισόδιο (BINTEO)

Νέο επεισόδιο με Τουρκική ακταιωρό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου στην περιοχή των Οινουσσών. Συγκεκριμένα τούρκικη ακταιωρός παρενόχλησε ελληνικό αλιευτικό σκάφος, καθώς επίσης και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού αλλά και της frontex που βρισκόταν στην Περιοχή. Μάλιστα δε έλειψαν και οι προειδοποιήσεις οτι βρίσκονται στα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Το επεισόδιο είχε χρονική διάρκεια περι τις 4 ώρες ενώ στην περιοχή έπλεε επίσης ακόμα ένα τουρκικό σκάφος .

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει:

“Πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου για την ύπαρξη μιας τουρκικής ακταιωρού, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Παναγιάς Οινουσσών, η οποία παρενοχλούσε σκάφος δύναμης FRONTEX που περιπολούσε στην περιοχή, καθώς και ελληνικό Αλιευτικό σκάφος.
Άμεσα για την εν λόγω θαλάσσια περιοχή απέπλευσαν, Ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου, όπου καταπλέοντας εντόπισαν και δεύτερη τουρκική ακταιωρό.
Οι τουρκικές ακταιωροί, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων πραγματοποιούσαν διαρκώς επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος των σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.”

Δείτε το video