Τον Δήμαρχο Μεγαρέων επισκέφτηκε αντιπροσωπεία των Πυρόπληκτων Κινέτας

Τον δήμαρχο Μεγάρων κ. Γρηγόρη Σταμούλη επισκέφτηκε αντιπροσωπεία των Πυρόπληκτων Κινέτας την Τετάρτη 18 Ιουλίου. Ο Δήμαρχος υπόδεχτηκε θερμά και ακουσε με προσοχή τα θέματα τα οποία ως γνωστόν απασχολούν τους εκατοντάδες κατοίκους της Κινέτας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η Συντονιστική Επιτροπή τωνΠυρόπληκτων Κινέττας να πορευτεί πλέον με τον Δήμο στον αγώνα τον οποίο δίνει για την δικαίωση των αιτημάτων του.
Πλέον υπό την αιγίδα του δήμου η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της μέχρι τέλους.
Στη συνάντηση αυτή διενεργήθηκε μια πλήρης ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει κ πρόκειται να κάνει η επιτροπή. Θέμα συζήτησης ήταν κ το επικείμενο ραντεβού της επιτροπής με την αποκεντρωμένη διοίκηση. Στο πλαίσιο αυτού του ραντεβού ο δήμαρχος θα ζητήσει επίσημα συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη, Υπουργό περιβάλλοντος, για να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στη Κινέττα κ να του καταθέσουν τον φάκελλο με τα στοιχεία της περιοχής και τα δίκαια αιτήματα τους.
Επίσης θα μεταφερθεί μέσω του δήμου η αναγκαιότητα της παράτασης του νόμου περί αποζημειώσεων η οποία λήγει εντός είκοσι ημερών, καθώς κ της απομάκρυνσης του αμίαντου από τα καμμένα σπίτια στον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή τον οποίο κ θα συναντήσουν στο άμεσο μέλλον.
Επιπρόσθετα ο Δήμος θα υποβάλλει επίσημα στο Υπουργείο περιβάλλοντος τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι πυρόπληκτοι και δείχνουν την νομιμότητα της δημιουργίας του οικισμού στο βάθος του χρόνου.