Τεράστια η Πυρκαγιά στην Εύβοια καίει τα πάντα στο πέρασμα της

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά της περιοχής Αγριλίτσα Ευβοίας. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 227 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», 6 canadair , 5 ελικόπτερα, & 1 ελικόπτερο ως Συντονιστικό.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 139 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων με 72 πυροσβέστες & 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες Μ.Ε.Τ.Π.Ε.. Συνδράμουν 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.,8 μηχανήματα έργου καθώς και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Ο πρωθυπουργός γύρισε από την Κρήτη, όπου είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές, καθώς η φωτιά στην Εύβοια καίει ανεξέλεγκτα, σε πολλά μέτωπα, και ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και σε λίγη ώρα θα βρεθεί στο ο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα χωριά Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Μακρυμάλλη εχουν εκκενωθεί με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Η φωτιά κύκλωσε τα χωριά. Οι φλόγες ξεπερνούν τα 20 μέτρα !!!

Translate »