“ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ”

Υπάρχουν φορές που όλοι νιώθουμε, πως ένα συγκεκριμένο γεγονός της ζωής μας κάτι μας θυμίζει, κάτι μας ξυπνά. Υπάρχουν φορές που ένα στιγμιότυπο, φαντάζει να είναι οικείο, σαν να το έχουμε ξαναβιώσει.    Καθώς ο χρόνος τρέχει, μαζί με τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας, ταυτόχρονα τρέχει και η επιθυμία μας για την αριστεία. Η προσπάθεια, η τόλμη και ο ελιγμός να αντιμετωπίσουμε    και να αντιμετωπιστούμε, μας καθιστά μάχιμους έναντι σε ένα μέλλον, που ζητά πολλά, επιστρέφοντας ίσως ελάχιστα πίσω.                                       

Η περιπέτεια της Ζωής, πολλές φορές δραματικά γραμμένη για πολλούς, έρχεται για να φέρει αυτά που δεν αντέχουμε αλλά και για να αντέξουμε αυτά που θα φέρει. Ο καθένας μας μονάδα, μέσα σε μία ανθρώπινη αγέλη που μέσα στον εκσυγχρονισμό της διαβάλλεται, προσπαθώντας να ξεχωρίσει αξίες και ιδανικά, που στέκονται απορημένα στα αζήτητα.

Το νου και η σκέψη του, δύο αχώριστοι συνοδοιπόροι, προσπαθούν να βρουν λύσεις στο κάθε τι. Σκεπτόμενοι απλά, μπορούμε να το μονολογήσουμε πως η ζωή φαντάζει άλυτη άσκηση μαθηματικών και εμείς εκεί στην μέση, οι αναζητούντες την λύση.    

Και τότε είναι, που πάνω στην επίλυση νιώθεις πως έχεις ξαναπεράσει από εκεί, πως το έχεις διαβεί ξανά εκείνο το μονοπάτι. Είναι θα έλεγε θαρρείς, σαν μία δεύτερη φορά προσπάθειας, σαν μία δεύτερη ευκαιρία, για να δείξεις πως μπορείς να καταφέρεις να φτάσεις στον προορισμό, που οδηγεί το μονοπάτι σου.  Ο καθείς από εμάς έχει ένα δικό του μονοπάτι, άλλοτε γνώριμο και άλλοτε ξένο. Άλλοτε ελαφρύ και ευκολοπέραστο και άλλοτε απόκρημνο και δύσβατο, με πολλές φορές τον διαβάτη να το βαδίζει, κουβαλώντας σταυρό. Λένε πως τα μονοπάτια σπάνια χορταριάζουν και σπάνια σβήνουν, είναι σαν να θέλουν να στέκουν εκεί, αρωγοί προσανατολισμού και διέλευσης στους ταξιδευτές.

Περάστε το μονοπάτι σας και αν εκεί κάπου στην μέση, νιώσετε μία αίσθηση επανάληψης, μία αίσθηση πως αυτό το γεγονός το έχετε ξαναζήσει, απλά προσπαθήστε πιο πολύ, απλά δώστε πιο πολύ. Η ΖΩΗ ΜΑΣ είναι γιομάτη μονοπάτια, που δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης χωρίς εμάς τους διαβάτες τους !

ΓΙΑ ΤΟ ATNEWS : ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Plugin Kapsule Corp