Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας – Οι αλλαγές που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα

Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες στην Ελλάδα μπαίνει από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, καθώς έρχεται νέα χαλάρωση των περιορισμών που είχαν τεθεί για την αναχαίτιση της διάδοσης του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η η απαγόρευση κυκλοφορίας για σήμερα Κυριακή αρχίζει 01.30 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 05.00 π.μ.
Οι αλλαγές που ισχύουν από Δευτέρα:

1. Αίρεται το μέτρο του περιορισμού στην νυχτερινή κυκλοφορία.

2. Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι από τη διενέργεια σελφ τεστ κάθε εβδομάδα 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

3. Αυξάνεται στην εστίαση το ανώτατο όριο και ορίζεται στα έως 10 άτομα ανά τραπέζι.

4. Για τους εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων επιτρέπεται η παρουσία έως 300 ατόμων και με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων πρωτοκόλλων.

5. Στις οργανωμένες παραλίες ο μέγιστος αριθμός είναι 120 ανά χίλια τμ επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την Δευτέρα το πρωί είναι προγραμματισμένο να γίνει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα λεγόμενα «προνόμια» για τους εμβολιασμένους και δεν αποκλείεται να έχουμε και αύριο τις ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και στην συνέχεια τις εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Τα λεγόμενα προνόμια για εμβολιασμένους, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο.

Η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους θα ξεκινήσει από covid free χωρους – ανοιχτούς ψυχαγωγίας αθλητισμού και κλειστούς της εστίασης και η είσοδος θα γίνεται χωρίς μέτρα – μάσκες και περιορισμό πληρότητας, με απλώς την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σουπερ μαρκετ, καταστήματα, τράπεζες και Μέσα Μεταφοράς όπου δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

Στόχος όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες είναι από τον Σεπτέμβριο η κοινωνία να μην χρειαστεί να μπει ξανά σε ένα νέο lockdown διότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα σε όλους γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην χώρα να ανταπεξέλθει στην πανδημία.

ΠΗΓΗ