Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με Κινέζους επιχειρηματίες

Οι πολιτιστικές και τουριστικές ανταλλαγές, οι δυνατότητες για επενδύσεις, καθώς και η δυνατότητα εξαγωγών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το ελαιόλαδο και το κρασί, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη κυρίου Νικά, που είχε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου το πρωί στην Τρίπολη, με αντιπροσωπεία της κινεζικής επαρχίας Φουτζιάν, η οποία αριθμεί περί τους 40.000.000 κατοίκους.

Στη συζήτηση που είχε τόσο με τα μέλη, όσο και με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Λιανγκ Tσιανγιόνγκ -μέλος της επιτροπής διακυβέρνησης της Επαρχίας-, αναφέρθηκε στην επιδίωξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού μεταξύ των δύο περιοχών, τονίζοντας τον μνημειακό πλούτο της Περιφέρειας και υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που έχει αναληφθεί για την εν γένει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα, ο κυριος Νικας εξέφρασετο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση εμπορικών ανταλλαγών με την επαρχία Φουτζιάν, κυρίως όσον αφορά τα σημαντικότερα προϊόντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως το ελαιόλαδο, καθώς και το κρασί. Επιπλέον, κάλεσε τους Κινέζους να αξιοποιήσουν τις θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν και να εξετάσουν τη δυνατότητα για επενδύσεις στην Περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος αξιωματούχος σημείωσε ότι η περιοχή της χώρας του, την οποία εκπροσωπεί, έχει εστιάσει, όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην εξωστρέφεια, δήλωσε ότι θα μεταφέρει αρμοδίως τα συμπεράσματα της συνάντησης και μας απηύθυνε πρόσκληση στο κυριο Νικα και τα στελέχη της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου για να επισκεφθούν την Φουτζιάν, τον επόμενο χρόνο.

Translate »