Συναγερμός σε Πόλη της Πελοποννήσου – Κρούσμα Covid19 σε μαθητή γυμνασίου

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες σε πόλη της Πελοποννήσου καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ilialive.gr έχει εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή γυμνασίου της πόλης του Πύργου.

Το κρούσμα έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τον αγιασμό στα σχολεία.

Οπως μεταδίδει το ilialive αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Το πιο πιθανό σύμφωνα με τις εντολές που υπάρχουν είναι τα μέτρα που θα ληφθούν να αφορούν το τμήμα που φοιτά ο μαθητής.

Σε κάθε περίπτωση θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του συνόλου του μαθητών, αλλά και αναστολή των μαθημάτων για το τμήμα που φοιτά ο μαθητής.

Έχουν ενημερωθεί τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και ο ΕΟΔΥ που θα ξεκινήσει άμεσα και την ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή.

Το θετικό είναι πως χθες στο σχολείο τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αντισηπτικά και έχει περιοριστεί σημαντικά η πιθανότητα άμεσης επαφής.

Μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Υγιεινής αναστείλεται η λειτουργία του τμήματος έως την Παρασκευή. Έως τότε θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα που αφορούν το περιστατικό και θα ανακοινωθούν νεότερες αποφάσεις.

Πηγή : ilialive

Plugin Kapsule Corp