Συνάντηση φορέων Δήμου & Περιφέρειας με την Ομοσπονδία Συλλόγων & Κοινότητας Κινέτας .. Τι συζητήθηκε

Μετα απο πρόσκληση της Κοινότητας Κινετας και της Ομοσπονδίας Συλ. Κινετας στις 6/11/2019, ώρα 10 π.μ. επισκέφτηκε την Κινετα, κλιμάκιο στελεχών της Αντιπεριφερειας και του Δήμου,με επικεφαλής τον Αντιπερειφερειαρχη Δυτικής Αττικής κ. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ.
Ακολούθησε σύσκεψη στα Γραφεια της Κοινότητας,για τα προβλήματα της περιοχής που ειναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
Παρόντες στη σύσκεψη: Ο Αντ/ρχης κ.Κοσμοπουλος Ελευθεριος,με τα στελέχη της υπηρεσίας του,οι Αντιδήμαρχοι Μεγαρων κ.Κορωσης Σπύρος και Φυλαχτος Κωστας,το Κοινοτικο συμβούλιο της Κινετας,με επικεφαλής την Πρόεδρο της Κοινότητας και εκ μερους της Ομοσπονδιας Συλλογων Κινετας ο Πρόεδρος Πολυβιος Τσιρκας.
1]Αντιπλημμυρικα έργα: Θα γίνουν μελέτες,για ολα τα ρέματα,κόστους περίπου 4 εκατ.ευρω,διάρκεια μελετών περίπου 12 μηνες.
2]Μελέτη απο την τεχνικη υπηρεσία του Δημου για κατασκευή πεζοδρομίων σ’ ολο το μηκος της ΠΕΟΑΚ που θα ειναι έτοιμη τον Ιανουάριο του 2020 και κατασκευη που θα γινει με χρηματοδοτηση της Περιφερειας (υψους 5 εκατομ. Περιπου).
3]Επικαιροποιηση μελετων για πεζοδρόμηση [πεζοδρομια] οδων [ΠΕΟΑΚ],κοστος περιπου 5 εκατ ευρω.
4]Μελετη αποχετευσης και βιολογικού καθαρισμού με προβλεψη 4ετιας.
Αυτα τα τρια εργα εντασονται στο προγραμμα της Αντιπεριφερειας,με προβλεψη ολοκληρωσης μελετων και κατασκευης μεσα στην τετραετια.
5]Επισης συζητηθηκε η οριοθετηση κοινοχρηστων χωρων,για διαφορες χρησεις,πλατειες κλπ,-Διανοιξη και κατασκευη παραλιακων δρομων,στο παραλιακο μετωπο.
6]Για την ”Υδροδοτηση της Κινετας”,να γινουν παρεμβασεις για να ξεκινησει η Α’ φαση [αγωγος και κεντρικη Δεξαμενη]. Οσον αφορα το τοπικο δικτυο,η παραχωρηση απο τον Δημο των δικτυων υδρευσης και αποχετευσης αφορα μονο το δικτυο της ΔΕΥΑΜ[αν και αυτο δεν ειναι καταλληλο] στην περιοχη μας.Για οσους υδρευονται απο ιδιωτες,θα χρειαστει η Β’ φαση,δηλαδη Μελετη-Κατασκευη,εσωτερικου τοπικου δικτυου.Χρειαζεται επομενα να κινηθουμε αμεσα.
7]Θα δοθει χρηματοδοτηση απο Περιφερεια στους Δημους για ”πρασινα σημεια”.
Αν γινει ”πρασινο σημειο”,δηλαδη χωρος υποδοχης-αποθηκευσης,[μετα επεξεργασιας και μεταφορας τους αλλου]ογκωδων υλικων-κλαδεματων κλπ,τοτε μπορουμε να λυσουμε σε μεγαλο βαθμο, το μεγα προβλημα,της καθαριοτητας και των επι μερους χωματερων.
8] Οσον αφορα τις ασφαλτοστρωσεις και τσιμεντοστρωσεις δρομων [κονδυλι- 6,8 εκατ.ευρω],για ολο τον Δημο,οι μελετες ”ολοκληρωθηκαν” και παραδοθηκαν στο Υπουργειο Υποδομων και αναμενεται αναδοχος για το εργο.
8]Να ζητηθεί η παράταση για ενα εξάμηνο,της ”εκτακτης αναγκης”,για την περιοχή μας,και τον Δημο, ώστε να μπορούν να επιταχυνονται οι διαδικασίες.
Η συζήτηση ηταν ουσιαστική, αλλα οι διαδικασίες που απαιτούνται δυστυχώς ειναι χρονοβόρες.

Translate »