Συνάντηση Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας με τον Δήμαρχο Μεγαρέων

Συνάντηση Ομοσπονδίας με Δήμαρχο Μεγαρέων πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/1/2020. Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους: Πολύβιο Τσίρκα-Πρόεδρο, Μαργαρίτας Πρίφτη – Αντ/δρο, Ελευθερίας Βούλγαρη-Γ. Γραμματέα και Μπάμπη Ζημάλη μέλος Δ.Σ.,συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγαρέων Κο Σταμούλη και Αρμοδίους Αντιδημάρχους.

Η Ομοσπονδία ζήτησε ενημέρωση,για τα προβλήματα που απασχολούν την Κινετα,και μεταξύ των άλλων,πληροφορηθήκαμε από τον Δήμαρχο τα παρακάτω:
1) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ,ότι: α]σύντομα θα γίνει η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης των Γραφείων της Κοινότητας και της Ομοσπονδίας στο Δημοτικό Κατάστημα Κινέτας β] θα δοθεί κλειδί και στην Ομοσπονδία για την αίθουσα του Πολιτιστικού και γ] θα γίνει σύνδεση της ήδη υπάρχουσας τηλ. γραμμής με την Ομοσπονδία ώστε να εξυπηρετούνται και αυτά τα γραφεία

2.ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΙΝΕΤΑΣ-ΝΕΡΟ
Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του οικοπέδου και σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα παρθεί απόφαση εκχώρησης του οικοπέδου στην ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με αίτημα της Δ/νσης Δασών,ώστε να προχωρήσει πλέον η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

3. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΡΕΜΜΑΤΑ ΚΛΠ
Έχει αποφασιστεί συνολικό πακέτο 18 εκατ.ευρω,για έργα στην Κινετα,αλλά τα έργα θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες Ήδη περίπου 4 εκατ,ευρω,διατίθενται για μελέτες,που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Από πλευράς μας τονίσαμε την ανάγκη,προσωρινής τουλάχιστον διαμόρφωσης ρεμάτων, επιχωματώσεων,σε ρυάκια-χάνδακες κλπ και διανοίξεων διόδων των υδάτων προς την θάλασσα για αποφυγή μεγαλυτέρων προβλημάτων σε τυχόν επικείμενες θεομηνίες.

4.)ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΟΥΣΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ κλπ.
Δεν υπάρχει νεότερη πληροφόρηση, πέρα από αυτά που γνωρίζουμε. Ο Υπουργός Υποδομών[σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή κ.Γ.Τσιπρα] τόνισε ότι δεν διαχωρίζουν πρώτη και δεύτερη κατοικία,χρειάζεται όμως όπως τόνισε ο Δήμαρχος,νέα Κ.Υ.Α.

5).ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Συμφωνήθηκε να γίνει ειδική σύσκεψη με τον αρμόδιο Αντ/χο Κο Φυλακτό,για να εξευρεθούν λύσεις για νέους κάδους-σημεία τοποθέτησης κάδων, ογκώδη υλικά, μπάζα κλπ. Επίκειται συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Κοσμόπουλο για ενημέρωση εφ όλης της ύλης των θεμάτων πού αφορούν την Κινέτα.

Translate »