Συλλήψεις και Πρόστιμα για πρόκληση Πυρκαγιών

Μπορεί η Χώρα μας να εχει υποστεί τεράστιες οικολογικές ζημιές, απώλειες ζωών απο τις πρόσφατες πυρκαγιές αλλά δυστυχώς καταγράφονται σχεδόν καθημερινά περιστατικά απο τα οποία ξεπηδούν νέες πυρκαγιές είτε από αμέλεια είτε απο πρόθεση. Το Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα περιστατικά απο συλλήψεις ανθρώπων που προκάλεσαν Πυρκαγιές καθώς επίσης και πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν για εργασίες οι οποίες απαγορεύονται σε υπαίθριους χώρους για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.

  • Συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελευθερούπολης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Αντιφιλίππων Παγγαίου.
  • Συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου, ένας άνδρας ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε οικοπεδικό χώρο, στην Τ.Κ. Κεραμούτσι του δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης.

Για τα ανωτέρω περιστατικά ενημερώθηκαν σχετικώς οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Επίσης,

  • Πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πραγματοποίηση θερμών εργασιών στην ύπαιθρο στην Νικήτη του δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Πολυγύρου.
  • Πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και απορρίμματα στην Βαμβακούσα Σερρών, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Σερρών.
  • Πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, από ανακριτικούς υπάλληλους του Π.Κ. Σιδηροκάστρου.