Στο PalaAlpitour το κέντρο τύπου του διαγωνισμού!

Πηγή: PalaAlpitour

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, στις 10 Ιανουαρίου έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης του Τορίνο σχετικά με τη διοργάνωση του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Ο δήμαρχος του Τορίνο, Stefano Lo Russo μαζί με το σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και Μεγάλων Εκδηλώσεων Mimmo Carretta και τη σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού Rosanna Purchia διευθέτησαν ορισμένες από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμα για τη διοργάνωση,

Το κέντρο τύπου της Eurovision 2022

Ένα από τα θέματα που απασχολούσε τον κόσμο, αλλά και τους δημοσιογράφους που θα παρακολουθήσουν το διαγωνισμό της Eurovision 2022 εκ του σύνεγγυς είναι το μέρος που θα φιλοξενήσει το κέντρο τύπου. Αποφασίστηκε, στον εξωτερικό χώρο μπροστά από την ολυμπιακή δομή του PalaOlympico να δημιουργηθεί ένας χώρος αφιερωμένος στον Τύπο με χώρους εργασίας, χώρους χαλάρωσης, χώρους για συνεντεύξεις τύπου, TV Photo Studio, γραφεία και δομές για τις αντιπροσωπείες. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν 40 ηχομονωμένοι θάλαμοι αποκλειστικά για τους σχολιαστές της Eurovision.

Παράλληλες εκδηλώσεις στην Piazza Castello

Ένας ακόμα χώρος που προτίθεται να αξιοποιηθεί από το δήμο του Τορίνο είναι η Piazza Castello. Στη μικρή πλατεία, η οποία βρίσκεται κοντά στην Piazza San Carlo όπου θα φιλοξενηθεί το Eurovillage, θα στηθεί μια σκηνή για παραστάσεις με δύο πύργους, παράλληλα με τα καμαρίνια και τους χώρους των παρασκηνίων. Λόγω της πολυπλοκότητας του όλου εγχειρήματος και επειδή απομένουν λιγότεροι από πέντε μήνες μέχρι το διαγωνισμό, ο Δήμος με ψήφισμά του θα ζητήσει διοικητική και υλικοτεχνική υποστήριξη από την περιφέρεια του Piemonte.

Αναμφισβήτητα, ο διαγωνισμός της Eurovision είναι ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός του κόσμου και ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια καλλιτεχνικά γεγονότα με περισσότερους από 200 εκατομμύρια θεατές στην υφήλιο. Λογικό είναι η πόλη που το διοργανώνει να επιζητά την καλύτερη δυνατή διοργάνωση μέσω της οποίας θα αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την ίδια.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι διαδικασίες πώλησης εισιτηρίων δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει ακόμα. Η καθυστέρηση αυτή πιθανότατα οφείλεται στα προβλήματα που προέκυψαν με τη διάδοση της παραλλαγής Omicron του Covid-19.

Μείνετε συντονισμένοι σταθερά στο ogaegreece.com για όλα τα νέα της Eurovision 2022!

[Πηγή: torinooggi]

ΠΗΓΗ