Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Χρίστος Δήμας & Γιώργος Γκιώνης

Συναντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κο Παναγιωτόπουλο είχαν ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας και Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης. Σκοπός της επίσκεψης η συνδρομή του στρατού με μηχανήματα έργου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Γεράνια όρη, την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου και την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων που ενδέχεται να προκληθούν από την καταστροφή της βλάστησης στην καμένη έκταση

Σε δηλώσεις του ο Κορίνθιος Υφυπουργός ανέφερε.

Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Υπουργό Εθνικης Άμυνας N. Παναγιωτόπουλο με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιωργος Γκιωνης.

Ζητήσαμε την παραχώρηση μηχανημάτων έργου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να συνδράμουν στον καθαρισμό και την ταχύτατη αποκατάσταση της περιοχής του Σχίνου που έχει πληγεί από την πυρκαγιά και κυρίως της αγροτικής οδοποιίας.

Όπως είναι γνωστό η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Σχίνου το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021 προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον, το οδικό δίκτυο και σε κατοικίες.

Ο Υπουργός απάντησε θετικά στο αίτημα μας
για την παραχώρηση μηχανημάτων έργου για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου και την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων που ενδέχεται να προκληθούν από την καταστροφή της βλάστησης στην καμένη έκταση, η οποία εκτιμάται σε 20.000 στρέμματα εντός χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου – Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σύμφωνα με την Υπηρεσία FireHub του Κέντρου Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Translate »