Στην διώρυγα της Κορίνθου ο Υφυπουργός Ν Ταγαρας

Στην διώρυγα της Κορίνθου μετέβη την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ο Κορίνθιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κος Νίκος Ταγαρας.

Ο Υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία με κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Αναφερόμενος σχετικά με το φλέγον ζήτημα της αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της διώρυγας, τόνισε τα εξής.

“Με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης της ευστάθειας των πρανών στο κανάλι της Διώρυγας, μετέβηκα σήμερα επί τόπου στην περιοχή, σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα στις 24/11 επί θεμάτων που σχετίζονται με τη Διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, και πραγματοποίησα αυτοψία με κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Σκοπός της επίσκεψης μου ήταν να λάβω σχετική ενημέρωση ως προς το χρονοδιάγραμμα των γεωλογικών–γεωτεχνικών ερευνών, προκειμένου να εντοπιστούν καταρχάς τα αίτια των καταπτώσεων και, σε δεύτερο χρόνο, να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Κύρια σημεία συζήτησης απετέλεσαν: η ασφάλεια–ευστάθεια των πρανών της διώρυγας, η συντήρηση–επισκευή των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, ο καθαρισμός του ευρύτερου χώρου της διώρυγας καθώς και η ανάδειξη και αξιοποίησή του.

Συμφωνήθηκε δε να πραγματοποιείται συνάντηση σε μηνιαία βάση στα γραφεία της διώρυγας, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη των θεμάτων που σχετίζονται με αυτήν.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Αναστάσιο Γκιολή και Χάρη Βυτινιώτη. Από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων παρόντες ήταν: ο Πρόεδρος της Διώρυγας Κορίνθου κ. Παντελής Παντελίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βασίλειος Ανδρικόπουλος, ο Δήμαρχος Λουτρακίου– Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Δρ. Ευθύμιος Λέκκας.”