Στέλνουν βοήθεια οι Γάλλοι .. Έρχονται εσπευσμένα φρεγάτες Bellhara .. Τα Μεμέτια υπολογίζουν χωρίς τον Ξενοδόχο (BINTEO)

Μετά από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την απροθυμία των Αμερικανών να ικανοποιήσουν τα αιτήματα που είχαμε για την “γρήγορη” ενίσχυση του Στόλου μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα ταξιδέψουν στο Παρίσι. Εκεί αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τις φρεγάτες Bellhara κι όχι μόνο γι΄ αυτές, οπως αναφέρει η έγκυρη Ελληνική ιστοσελίδα Pentapostagma.gr

Παρά το υψηλό τίμημα για την απόκτηση δύο Bellhara -πάνω από 2 δις- η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, θεωρώντας ότι η δύναμη ισχύος που θα προστεθεί στο Στόλο θα είναι σημαντική και αξίζει “τα λεφτά που θα δοθούν”, αναφέρει το militaire.

Πρόβλημα όμως υπάρχει και με το τι θα γίνει μέχρι να παραδοθεί τουλάχιστον η μία από τις δύο Bellhara. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα θα επαναφέρει το θέμα της απόκτησης μέσω “ενοικίασης”, δύο φρεγατών Fremm. Το σχέδιο είχε ναυαγήσει επί των ημερών του Φώτη Κουβέλη στη θέση του ΑΝΥΕΘΑ. Τώρα επανέρχεται. Αν πραγματοποιηθεί θα ΄ναι πολύ σημαντικό για τον Στόλο που θα ενισχυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

ΠΗΓΗ pentapostagma.gr

Translate »