ΣΟΚ – Αφαίρεσαν ζωντανό σκουλήκι από τις αμυγδαλές 25χρονης !

Μια 25χρονη Γιαπωνέζα επισκέφτηκε το νοσοκομείο St. Luke’s International Hospital του Τόκιο αφού ένοιωθε πόνο για πέντε περίπου ημέρες μετά από την κατανάλωση σασίμι, αναφέρει μελέτη την οποία επικαλείται το CNNi.

Οι γιατροί βρήκαν μέσα στις αμυγδαλές της ένα μαύρο σκουλήκι 38 χιλιοστών, το οποίο κινούνταν και το οποίο και αφαίρεσαν με μια τσιμπίδα.

Επρόκειτο για ένα παρασιτικό σκουλήκι που έχει την ονομασία «Pseudoterranova azaras», όπως ανακαλύφθηκε.

Το παράσιτο μολύνει το στομάχι αφού ο ξενιστής καταναλώσει προνύμφη του σε ωμό ή και μαγειρεμένο ψάρι, αναφέρει η σχετική μελέτη στην οποία επισημαίνεται πως αντίστοιχα περιστατικά έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 700 περιπτώσεις σε Ιαπωνία, χώρες του Ειρηνικού και τη Νότια Αμερική.

Τα αποτελέσματα του αίματος της γυναίκας ήταν φυσιολογικά και τα συμπτώματα που είχε υποχώρησαν γρήγορα μετά την αφαίρεση του παράσιτου.

Η ανισακίαση είναι η ασθένεια που προκαλείται μετά από κατανάλωση παρασίτου ή προνύμφης που ζει σε ψάρια ή θαλασσινά. Μάλιστα τα περιστατικά έχουν αυξηθεί και σε χώρες της Δύσης καθώς έχει ο κόσμος έχει ξεκινήσει να τρώει σούσι.

Πηγή:CNN.gr

Translate »