Σκληραίνουν τα μέτρα της Κυβέρνησης..Κλειστές οι Λαϊκές το Σάββατο..Νέα μέτρα εισόδου στα σούπερ μάρκετ (BINTEO)

ÄÉÁÍÏÌÇ ÄÙÑÅÁÍ ÔÑÏÖÉÌÙÍ ÓÔÇ ËÁÉÊÇ ÁÃÏÑÁ ÔÇÓ ÁÍÙ ÍÅÁÓ ÓÌÕÑÍÇÓ EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού απηύθυνε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε και ένα νέο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο της προσπάθειας να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου. Τα μέτρα αυτά είναι:

  • Μετάβαση στα νησιά μόνο για μόνιμους κατοίκους
  • Απαγορευεται ο απόπλους ή καταπλους ιδιωτικών σκαφών στα νησιά
  • Αύριο Σάββατο κλειστές οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα θα μειωθούν κατά 50% οι παρεαγωγοί στις αγορές. Θα υπάρχει απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων.
  • Στα σούπερ μάρκετ μειώνεται ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στο σούπερ μάρκετ. Ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.
  • Αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο υφυπουργός σημείωσε ότι για τους ιδιοκτήτες σκαφών που δεν πειθαρχήσουν προβλέπονται πρόστιμα και μελετάται για το αν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω. Σε ότι αφορά τους κατοίκους αστικών κέντρων που ήδη έχουν μεταβεί σε νησιά απήυθυνε έκκληση προκειμένου να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην έρθουν σε επαφή με τον νησιωτικό πληθυσμό.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε επιπρόσθετα ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, διαμηνύοντας πως την απαγόρευση θα επιτηρεί η αστυνομία

ΠΗΓΗ : protothema

Translate »