Ρωσία: Θα αφήσουμε τον Αμερικανό αστροναύτη στο διάστημα

Ένας Αμερικανός αστροναύτης κινδυνεύει να μείνει στο διάστημα καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν εξοργίσει τόσο πολύ τους Ρώσους που απειλούν ακόμη και την ειρηνική συνεργασία Μόσχας-Ουάσιγκτον στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Περίπου τρεις εβδομάδες από σήμερα, ο Αμερικανός αστροναύτης Mark Vande Hei έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στη Γη και να προσγειωθεί στην έρημο του Καζακστάν με δύο Ρώσους κοσμοναύτες με τη βοήθεια μιας ρωσικής διαστημικής κάψουλας.

Μέχρι στιγμής, η συνεργασία των ΗΠΑ με τη Ρωσία στο διάστημα ήταν πολύ μακριά από της συγκρούσεις μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Αλλά τώρα, με τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, η καλή συνεργασία Μόσχας-Ουάσιγκτον μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι υπό απειλή.

Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας «Roscosmos», Ντμίτρι Ρογκόζιν, μετά τις σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, είναι πολύ πιθανό η επόμενη αποστολή επιστροφής του ρωσικού διαστημόπλοιο Soyuz στη Γη να μην περιλαμβάνει τον Αμερικανό αστροναύτη.

Εάν τελικά οι Ρώσοι αρνηθούν να φέρουν τον Αμερικανό αστροναύτη, τότε θα διακόψουν ολόκληρο το πρόγραμμα αλλαγής πληρώματος του ISS. Επιπλέον, η επιστροφή του Mark Vande Hei θα πρέπει να γίνει από αμερικανικό διαστημόπλοιο.

«Όταν είσαι στο διάστημα και πετάς γύρω από τη Γη με 17.500 μίλια την ώρα και σε ένα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον, η συνεργασία είναι το πιο σημαντικό πράγμα», είπε ο πρώην αστροναύτης των ΗΠΑ Σκοτ Κέλι, σχολιάζοντας τις ρωσικές απειλές.

Πηγή: abcnews.al 

ΠΗΓΗ: ert.gr

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε Ad Blocker  εφαρμογή για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro