Π.Νίκας .. Τέλος πλέον η ανοχή για… μισά έργα

Η ανοχή μας για την μη υλοποίηση από τον εργολήπτη του συνόλου του συμβατικού του αντικειμένου έχει τελειώσει και αυτό σύντομα θα φανεί στην πράξη, σε διάφορα έργα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες”.

Αυτό επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, προβαίνοντας παράλληλα στην εκτίμηση ότι θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής των δημόσιων έργων:

“Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής των δημοσίων έργων και να ελεγχθεί το ζήτημα των μεγάλων εκπτώσεων, καθώς οδηγεί σε μη ποιοτικά έργα ή σε πολύ μεγάλη πίεση των υπηρεσιών, οι οποίες προκειμένου να ολοκληρωθεί κάποιο έργο, επιτρέπουν να μην γίνονται κάποια πράγματα ή δίνουν συνεχόμενες παρατάσεις.

Αυτό που ήδη κάνω από την πλευρά μου, είναι να καλώ κάθε εργολάβο με τον οποίον εκ του νόμου υπογράφω σύμβαση και να του επισημαίνω όλα αυτά τα ζητήματα. Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκπτώσεων σε ορισμένα έργα.

Η ανοχή μας για την μη υλοποίηση από τον εργολήπτη του συνόλου του συμβατικού του αντικειμένου έχει τελειώσει και αυτό σύντομα θα φανεί στην πράξη, σε διάφορα έργα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, γιατί οποιεσδήποτε αποφάσεις των επιτροπών αξιολόγησης θα φέρουν μια σειρά δικαστικών διενέξεων. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να πάμε, με βελτιώσεις, στον μαθηματικό τύπο” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial