Που το πάνε οι Τούρκοι – Στα κόκκινα η αντιπαράθεση – Αερομαχίες & Ναυμαχίες στο Αιγαίο – Ούτε ένα βήμα πίσω οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Στο κόκκινο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ειδικά όταν ανακοινώθηκε ο απόπλους του 4ου ερευνητικού τουρκικού σκάφους Oruc Reis . Από την στιγμή που μπήκε στο Αιγαίο η Ελληνική πλευρά ήταν εκεί ! Συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν στα Στενά της Χίου υπό την συνοδεία της φρεγάτας F243 TCG Yildirim και της κορβέτας F512 TCG Buyukada, η φρεγάτα Έλλη βρισκόταν εκει και παρακολουθούσε πολύ στενά από απόσταση αναπνοής τα Τουρκικά πλοία.

Φυσικά όπως όλοι καταλαβαίνουμε η φρεγάτα σίγουρα δε θα ήταν και το μοναδικό Ελληνικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή, αφου ως γνωστόν εδώ και αρκετές ημέρες εχουν ακροβολιστεί και παραμονεύουν τα Ελληνικά αόρατα υποβρύχια κλάσης 214 «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» έτοιμα να δώσουν την απάντηση στις προκλητικές ενέργειες των γειτόνων μας. Λίγο ποιο πάνω τα Ελληνικά μαχητικά αναχαίτιζαν για άλλη μια φορά τις δεκάδες παραβιάσεις των τουρκικών F-16 και των κατασκοπευτικών αεροσκαφών CN-235 ( Την Τετάρτη 28 Αυγούστου έγιναν 56 Παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου) που ψάχνουν να εντοπίσουν τα Ελληνικά υποβρύχια δίχως όμως να μπορούν επιτύχουν κατι τέτοιο αφού ως γνωστόν τα  υποβρύχια μας είναι εντελώς αθόρυβα, εφοδιασμένα με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα και τεχνολογικά μέσα που τα καθιστούν σχεδόν ανίκητα και μη ανιχνεύσιμα από τα εχθρικά ραντάρ. Τις επόμενες ημέρες ώρες έτσι όπως όλα δείχνουν και έως ότου δούμε τις προθέσεις του Σουλτάνου, η ένταση θα αυξάνεται και όλα βρίσκονται σε ένα τεντωμένο σχοινί. Χρειάζεται ψυχραιμία νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

Translate »