ΠΟΛΩΝΙΑ: Μέσω εθνικού τελικού ο εκπρόσωπος του 2022;

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός της επιλογής του εκπροσώπου για την Πολωνία ήταν να γίνει με εσωτερική επιλογή φαίνεται ότι τα πράγματα είναι ρευστά τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Πολωνικού τύπου, φαίνεται ότι το TVP είναι έτοιμο να διοργανώσει εθνική τελικό. Σύμφωνα με το Jastrząb Post, ο εθνικός τελικός θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 10 καλλιτεχνών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η στροφή αυτή του TVP φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι η επιτροπή είχε δυσκολίες στην επιλογή του εκπροσώπου.

Αν και η πιθανή διεξαγωγή του εθνικού τελικού δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις στην εσωτερική ανακοίνωση του εκπροσώπου. Ο εκπρόσωπος της Πολωνίας ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθεί στις 2 Ιανουαρίου κάτι το οποίο δεν έγινε. Η νέα ημερομηνία ανακοίνωσης είναι η 15η Ιανουαρίου. Αυτή η καθυστέρηση πιθανολογείται στη μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες εξελίξεις και συζητήσεις τίποτα δε θεωρείται βέβαιο.

Αν και ακόμη τίποτα δεν ΄έχει επίσημα επιβεβαιωθεί, οι πιθανές ημερομηνίες που ήδη ακούγονται είναι 18 ή 19 Φεβρουαρίου. Επίσης, για την επιλογή εκτός από τη συμμετοχή της επιτροπής θα παίξει ενεργό ρόλο και το τηλεοπτικό κοινό που θα έχει δικαίωμα ψήφου. Όλα αυτά φυσικά μένει να ανακοινωθούν και επίσημα από την Telewizja Polska.

Σας θυμίζουμε ότι η Karolina Stanisławczyk, η Daria ο Kuba Szmajkowski και ο Krystian Ochman είναι τα 4 φαβορί για να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση! Περισσότερες λεπτομέρειες στο προηγούμενο άρθρο μας.

Πως σας φαίνεται η πιθανότητα διεξαγωγής Εθνικού Τελικού από την Πολωνία αντί για εσωτερική επιλογή;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Πολωνίας στη Eurovision 2022.

Η ιστορία της Πολωνίας στη Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 23
  • Πρώτη συμμετοχή: 1994 ( To Nie Ja!” — Edyta Górniak/ 2η θέση )
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 14
  • Νίκες: Καμία
  • Χειρότερη θέση: 19η θέση στον ημιτελικό ( 2011 –”Jestem — Magdalena Tul )
  • Περσινή συμμετοχή: The Ride” – Rafał/ 14η θέση στον ημιτελικό

[Πηγή: eska.pl / Jastrząb Post]

ΠΗΓΗ