Ποιος δήμος μειώνει τα δημοτικά τέλη για το 2022

Τα δημοτικά τέλη θα μειώσει για το 2022 ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, ύστερα από σχετική πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος και τη σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.


Στη δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών συντέλεσε η εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού, όπου η εξοικονόμηση ξεπέρασε το 80% με ετήσιο ενεργειακό όφελος που ανήλθε σε 5,131 εκατομμύρια kWh, αλλά και η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων στις δηλώσεις που έγιναν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Τα δημοτικά τέλη για το νέο έτος

Έτσι, τα δημοτικά τέλη για το νέο έτος καθορίζονται ως εξής:
Για την κοινότητα Παπάγου, οι οικίες 1,65 ευρώ/τμ και οι επαγγελματικές στέγες 5,37 ευρώ/τμ. Για την κοινότητα Χολαργού, οι οικίες 1,40 ευρώ/τμ και οι επαγγελματικές στέγες 3,91 ευρώ/τμ.

Αυτό σημαίνει πως σε σχέση με το 2011, όταν και επήλθε η συνένωση των δύο δήμων, τα δημοτικά τέλη μειώνονται σε ποσοστό που αγγίζει το 30% για την περιοχή του Παπάγου και για την περιοχή του Χολαργού σε ποσοστό που φτάνει το 23% για τις οικίες και το 26% για τις επαγγελματικές στέγες. Ακόμη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ, θα διατηρηθούν ως έχουν οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου (μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οικονομικά αδύνατοι, μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ).

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση του ετήσιου εισοδήματος από 21.000 σε 24.000 ευρώ για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις πολύτεκνες οικογένειες και η αύξηση του ποσού της συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας για τους οικονομικά αδύνατους.Mην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας (κουδουνάκι & feed), ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι, ή να μας ακολουθήσετε στο Google News, ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook, ή να μας ακολουθήσετε στο twitter και στο κανάλι του Youtube!


ΠΗΓΗ