Περιφέρεια Αττικής – Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι. Δεσμευθηκαν 7.656 κιλά ζωικών προϊόντων, πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ

Τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέφθηκε την Μ.Πέμπτη το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς κυμαίνονται οι τιμές των προϊόντων αλλά και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενόψει του Πάσχα.

Συνολικά στην Αττική έχουν το τελευταίο διάστημα διενεργηθεί από τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας 1.150 έλεγχοι. Επίσης έχουν κατασχεθεί 7.656 κιλά ζωικών προϊόντων και έχουν δεσμευθεί 1722 κιλά ζωικών και φυτικών προϊόντων (ελλιπής σήμανση, κτλπ). Επιπρόσθετα όλο αυτό το διάστημα, στα σφαγεία της Αττικής πραγματοποιούνται κρεοσκοπικοί έλεγχοι από κτηνιάτρους της Περιφέρειας. Σημαντικές παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί και στον Κεντρικό τομέα όπου το τελευταίο 15ημερο έχουν διενεργηθεί 900 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, τη  Βαρβάκειο, όπου αυτές τις ημέρες, χτυπά η καρδιά της αγοράς. Η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της, μέσα από τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιεί συμβάλλει στην καλύτερη ασφάλεια της αγοράς. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι θα είναι ασφαλή και ποιοτικά. Κατά την επίσκεψή μας εδώ στη Βαρβάκειο, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει επάρκεια ποιοτικών αγαθών και καλές τιμές. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το Μεγάλο Σάββατο. Καλώ τους καταναλωτές να στηρίξουν τη Βαρβάκειο αγορά και να κάνουν τις αγορές τους με απόλυτη ασφάλεια».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τους ελέγχους στον κεντρικό τομέα επισημαίνοντας ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο στα πλαίσια της εορταστικής περιόδου ενόψει του Πάσχα ο ελεγκτικός μηχανισμός διενήργησε περίπου 900 ελέγχους και καταγράφηκαν περίπου 150 παραβάσεις για ελλιπείς συνθήκες φύλαξης και συντήρησης των προϊόντων. Οι παραβάσεις αυτές κατά κύριο λόγο αφορούν στην παραπλάνηση των καταναλωτών για πώληση κατεψυγμένων προϊόντων ως φρέσκα καθώς και προϊόντα χωρίς παραστατικά και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 50.000€.

Translate »