Πελοπόννησος: Ζήτησαν κατώτερη τιμή στα 2 ευρώ για την σταφίδα

Συζήτηση για την τιμή και το μέλλον της κορινθιακής σταφίδας πραγματοποίησαν χθες στο Καράτουλα οι σταφιδοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής του πρώην δήμου Ωλένης.

Οι παραγωγοί συγκεντρώθηκαν έπειτα από κάλεσμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας Σταφιδοπαραγωγών για να εξετάσουν ακόμα μια φορά το πρόβλημα με την χαμηλή τιμή του προϊόντος και να αναζητήσουν πιθανές λύσεις.

Είχαν προσκληθεί όλοι οι εξαγωγείς της σταφίδας, όμως παραβρέθηκαν μόνο οι κ.κ. Ηλιόπουλος και Κουνενιώτης Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης οι σταφιδοπαραγωγοί ζήτησαν να βρεθεί κάποια κοινή λύση σε συνεργασία με τους εξαγωγείς, καθώς όπως είπαν είναι αδύνατο να συνεχίσουν να καλλιεργούν με την τιμή στην οποία έχει κατρακυλήσει η σταφίδα.

«Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε το να μείνουμε στα χωράφια μας και να πουλάμε την σταφίδα με συμφέρουμε τιμή. Δηλαδή, θέλουμε να βγάζουμε το κόστος παραγωγής, τα έξοδα για να καλλιεργήσουμε και να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας, γιατί και το κόστος παραγωγής έχει ανέβει πάρα πολύ αλλά και το κόστος ζωής. Για να μπορέσει να σταθεί ένας σταφιδοκαλλιεργητής, η σταφίδα πρέπει να έχει δύο ευρώ το κιλό. Εμείς σε αυτό επιμένουμε. Στην κατώτερη εγγυημένη τιμή. Τα πάντα είναι εφικτά και τα πάντα μπορούμε να κερδίσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Θανάσης Βομπίρης.

ΠΗΓΗ: ert.gr