Πελοπόννησος..Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε 5μελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στην Αχαΐα.

Συγκεκριμένα απο τις 14-03-2020 το βράδυ, μέχρι και στις 15-03-2020 το μεσημέρι, στην Πάτρα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος των Σελιανιτίκων Αιγιαλείας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν πέντε μέλη της οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα δύο 41χρονους αλλοδαπούς άνδρες, δύο άνδρες Ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 51 και 33 ετών, καθώς και μια 53χρονη Ελληνίδα.

Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 34χρονος αλλοδαπός άνδρας για κατοχή ναρκωτικών και βιαιοπραγία σε βάρος υπαλλήλων και δικαστικών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι πωλούσαν την κάνναβη, σε περιοχές της Αχαΐας, έχοντας διακριτούς ρόλους μεταξύ τους. Ειδικότερα, οι δύο 41χρονοι αλλοδαποί προμήθευαν τους τρεις Ελληνες, με μεγάλες ποσότητες κάνναβης, τις οποίες οι τελευταίοι τις διακινούσαν σε τοξικομανείς.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες τους τελευταίους δέκα μήνες είχαν διακινήσει (31) κιλά κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, περίπου (93.000) ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν κάνναβη, διαμοιρασμένης σε επτά συσκευασίες, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, επτά κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των (4.735) ευρώ.

Translate »