Πελοπόννησος..Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Γονείς με παιδιά σε ομαδική άθληση και παιχνίδια!

Κόντρα στις απαγορεύσεις 30 και πλέον γονείς με τα παιδιά τους παραβίασαν το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαρτίου τις αθλητικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Πατρών και άρχισαν να παίζουν και να αθλούνται. Την ίδια ανευθυνότητα επέδειξαν και δεκάδες πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι, που κυκλοφορούσαν από το πρωί και σχημάτιζαν πηγαδάκια σε πλατείες. Μέχρι αργά προχθες το βράδυ περιπολικά της αστυνομίας προσπαθούσαν να τους πείσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Το πρώτο μαζικό κρούσμα προκλητικής απειθαρχίας καταγράφηκε προχθες το απόγευμα στο χώρο του πανεπιστημίου Πατρών. Τριάντα και πλέον γονείς με τα παιδιά τους παραβίασαν τις πανεπιστημιακές αθλητικές εγκαταστάσεις και επιδόθηκαν σε ομαδική άθληση και παιχνίδια.
Παρά τις προσπάθειες του φύλακα να τους απομακρύνει αυτό δεν κατέστη δυνατόν με αποτέλεσμα να ενημερώσει την διοικητική αρχή του πανεπιστημίου η οποία κάλεσε την αστυνομία. Στην περιοχή κατέφθασε περιπολικό το οποίο με ντουντούκα καλούσε τους παρευρισκομένους στα γήπεδα να απομακρυνθούν.
«Αυτό που ζήσαμε σήμερα (προχθες) δεν έχει προηγούμενο. Είναι δυνατόν νέοι γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους και να παραβιάζουν κρατικές αποφάσεις; Δεν υπολογίζουν τίποτα ούτε τους ηλικιωμένους γονείς, που προφανώς έχουν, ούτε τα παιδιά τους; Τι άλλο να κάνει πλέον αυτή η πολιτεία για να μας σώσει;» Δήλωσε στην «Π» φανερά προβληματισμένη η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.
ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ
Το κυνήγι της αστυνομίας συνεχίστηκε και προχθες σε πλατείες της πόλης καθώς και στο Νότιο Πάρκο, όπου η πυκνή παρουσία των πολιτών μαρτυρούσε αδιαφορία για την κατάσταση. Εντονη ήταν η παρουσία των ηλικιωμένων που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης. Τουλάχιστον τρεις φορές χθες αναγκάστηκαν οι άνδρες της ομάδας Δίας να διαλύσουν πηγαδάκια ηλικιωμένων στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

ΠΗΓΗ pelop.gr

Translate »