ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Πτώση αεροσκάφους δίπλα σε σπίτι – Νεκροί οι επιβαίνοντες [ΒΙΝΤΕΟ]

Πτώση αεροσκάφους λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας.

Tο αεροσκάφος έπεσε δίπλα σε σπίτι στο χωριό Χαριά, περίπου 16 χιλιόμετρα ανατολικά από τον Πύργο, και τυλίχτηκε στις φλόγες. Νεκροί είναι τόσο ο πιλότος όσο και ο συνεπιβάτης, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα ilialive.gr. Πρόκειται για εκπαιδευτικό αεροσκάφος της αερολέσχης Μεσολογγίου.

Μετά την πτώση του αεροπλάνου κάτοικοι της κοινότητας έφθασαν στο σημείο, για να παράσχουν βοήθεια και παράλληλα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Έπειτα από λίγη ώρα έφθασαν στην περιοχή 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, όπου εντόπισαν νεκρούς, μέσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου, τον χειριστή και τον επιβάτη.

Παράλληλα, οι πυροσβέστες συνέχισαν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Χαριάς. Στο μεταξύ, ο χώρος της πτώσης του αεροπλάνου έχει αποκλειστεί και αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού.

Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Translate »