ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Πήγε για λαγό και βγήκε … κουρεμένος

Πήγε για λαγό και βγήκε κουρεμένος …. (παράφραση της γνωστής παροιμίας ). Το πρωινό της Τρίτης 31ης Αυγούστου 2021, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Ακράτας ενω εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας, στην Ακράτα του Δήμου Αιγιαλείας, αντιλήφθηκε ένα άτομο το οποίο κρατούσε κυνηγετικό όπλο και κυνηγούσε λαγό με σκύλο σε περίοδο που αυτό το θήραμα δεν επιτρέπεται να κυνηγηθεί.

Ο Θηροφύλακας προσέγγισε τον κυνηγό προκειμένου να του κάνει τον προβλεπόμενο έλεγχο. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε θεωρημένη άδεια κυνηγίου για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, και το άτομο αυτό άρχισε να είναι ιδιαίτερα νευρικό, εριστικό και καθόλου συνεργάσιμο, σύμφωνα με τα οσα αναφέρει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.
Άμεσα ο Θηροφύλακάς ενημέρωσε το Α/Τ Ακράτας για το συμβάν και υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Αιγίου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού αλλά και του Ποινικού Κώδικα.