ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Άγριο Πιστολίδι στον ΤΑΥΓΕΤΟ – Ναρκοκαλλιεργήτης άνοιξε πυρ τραυματίζοντας αστυνομικούς (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη το πρωί (21-7-2020) συνελήφθησαν σε δύσβατη δασική περιοχή, στον Ταΰγετο εντός οργανωμένης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, δύο αλλοδαποί. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δύσβατη δασική περιοχή του Ταϋγέτου φυτεία όπου οι δύο δράστες καλλιεργούσαν συνολικά (640) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφθανε τα δύο μέτρα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, ο ένας από τους δράστες, λίγο πριν την σύλληψή του πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς οι οποίοι διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Σπάρτης.

Οι αστυνομικοί αφόπλισαν τον δράστη και κατάσχεσαν επιτόπου το πιστόλι που χρησιμοποίησε εναντίον τους, μια γεμιστήρα καθώς και (13) φυσίγγια των 9 mm .

Ακόμα δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα άκρα (όχι από πυροβολισμούς) και μεταφέρθηκαν στο προαναφερόμενο νοσοκομείο. Η φυτεία εκτείνονταν σε τρία επίπεδα, με δύο εγκαταστάσεις αποξήρανσης, με μεγάλη δεξαμενή νερού, λάστιχα ποτίσματος και αρδευτικό σύστημα, που συνδεόταν με κοντινό ποτάμι.

Επιπλέον, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει μέσα στην φυτεία δύο σκηνές με κρεβάτια, καναπέ και οικιακό εξοπλισμό, ενώ είχαν και τρόφιμα.

Στον τόπο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) κάλυκες φυσιγγίων πιστολιού, (604) γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά, λάστιχα ποτίσματος καθώς και εξοπλισμός για την καλλιέργεια ναρκωτικών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την εγκληματική τους δράση εκτιμάται ότι ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ περίπου.

Translate »