Πελοπίδας Μαυρόπουλος .. Ο άνθρωπος που χαλινεύει τις νότες

Τον έχουμε δεί να διευθύνει την μπάντα της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, τον εχουμε δει να βρίσκεται ανάμεσα σε κορυφαίους μουσικούς. Ένας εξαιρετικός μουσικός ενας καλλιεργημένος νέος άνθρωπος με μεγάλη και σπουδαία διαδρομή παρα το νεαρό της ηλικίας του.. είναι ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

O αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος σε διπλό ρόλο σολίστ και μαέστρου στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία Eine Nacht in Vienna.
Θα ερμηνεύσει συνοδεία της Φιλαρμονικής το Concertino του Carl Maria Von Weber για κλαρινέτο και Ορχήστρα!


Γεννήθηκε το 1986 στο Λουτράκι. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας, Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης. Το 2011 απέκτησε το Δίπλωμα Κλαρινέτου με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Απολλώνιο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Ιωάννη Κούφαλη. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών (WASBE). Διετέλεσε μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Ορχήστρας δωματίου του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχοντας σε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Πρυτανείο του Πανεπιστημίου, στον καθολικό ναό Πειραιά κ.α.


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης από τον Dr. Leon J. Bly στην Σίνδο, την Κω και τη Θεσσαλονίκη καθώς και σεμινάρια κλαρινέτου με το Σπύρο Μουρίκη στην Κέρκυρα.
Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών (Wasbe).


Ως αρχιμουσικός έχει συνεργαστεί με τραγουδιστές και μουσικούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών καθώς και με τους διεθνούς φήμης Otto Sauter, Dariusz Mikulski, Franz Wagnermeyer και Peter Κorner. Έχει διευθύνει τη Φιλαρμονική σε συναυλίες με τους τραγουδιστές: Νίνα Λοτσάρη, Φωτεινή Δάρρα, Μελίνα Ασλανίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση κ.α. Τον Ιούλιο του 2013 ενορχήστρωσε και διεύθυνε στο θέατρο Badminton την παράσταση της όπερας Carmen του Bizet σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου και καθηγητής κλαρινέτου στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας στην Αθήνα. Διδάσκει κλαρινέτο στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου και στο Βυζάντειο Ωδείο Μεγάρων. Από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λουτρακίου και από το 2015 Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής. Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Loutraki Festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής “Opus”.

Photo by Stefanos Pappas , Nikos Pavlou , George Panos

Translate »