Παραδόθηκε η Τοιχογραφία που κοσμεί το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου με τον Κολοκοτρώνη Έφιππο (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδόθηκε σήμερα το πρωί ολοκληρωμένη στο Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο η Τοιχογραφία που κοσμεί το Δημοτικό Θέατρο και αναπαριστά τον Στρατηγό Θεόδωρο Κολοκοτρώνη έφιππο κατά την παράδοση του κάστρου της Ακροκορίνθου.


Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε από την Σχολή Καλών Τεχνών – σε επιμέλεια της κυρίας Χατζησάββα η οποία και παρέδωσε το έργο στον Δήμαρχο- σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ και το ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και των δράσεων «ΜΟΡΙΑΣ 21».


Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Σπύρο Ζαχαριά ,Ευάγγελο Παπαιωάννου και τον Γ.Γ του Δήμου Νεκτάριο Σπηλιόπουλο που συνετέλεσαν στην υλοποίηση του έργου, ευχαρίστησε την κυρία Χατζησάββα και ανανέωσε το ραντεβού με την Σχολή Καλών Τεχνών στο αμέσως επόμενο διάστημα αφού ήδη έχουν επιλεγεί και άλλα σημεία στην πόλη για ανάλογες παρεμβάσεις.


Η κυρία Χατζησάββα αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία και φιλοξενία, στα γεγονότα που απεικονίζει η τοιχογραφία και βεβαίως στην δυνατότητα που δόθηκε στην Σχολή να μεταφέρει και να «ζωντανέψει» τα γεγονότα αυτά στον τοίχο του δημοτικού θεάτρου αλλά και να συναναστραφεί στην διάρκεια των εργασιών με πολίτες οι οποίες καθημερινά περνούσαν από το σημείο

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε Ad Blocker  εφαρμογή για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro