Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & επενδύσεων Χρίστος Δήμας για τη Κορινθιακή Σταφίδα

Την ανάγκη εκπόνησης οικονομικού πλάνου προκειμένου να γνωρίζει το αρμόδιο υπουργείο πόσο θα στοίχιζε μία ενδεχόμενη απόσυρση των αδιάθετων αποθεμάτων της σταφίδας τόνισε σε ανακοίνωσαη του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός με σημερινή του τοποθέτηση σε τηλεδιασκεψη τγια το ζήτημα της σταφίδας, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, τα Επιμελητήρια Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλίας και Μεσσηνίας, εκπρόσωποι ιδιωτικών και συνεταιριστικών συσκευαστηρίων, καθώς και εξαγωγείς σταφίδας ανέφερε :

“Το ζήτημα με τα αδιάθετα αποθέματα της σταφίδας είναι κάτι που αφορά την οικονομική δραστηριότητα σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, όπως και την Κορινθία.

Η πτώση της τιμής του προϊόντος έχει σοβαρό αντίκτυπο για τους παραγωγούς και την τοπική οικονομία.
Πρώτο μας άμεσο μέλημα πρέπει να είναι η πλήρης καταγραφή των στοιχείων -όπως η μείωση των εξαγωγών- που να αποδεικνύουν ότι τα αδιάθετα αποθέματα οφείλονται στις επιπτώσεις από τον #Covid19, ώστε να έχουμε ισχυρά επιχειρήματα.

Άμεση εκπόνηση οικονομικού πλάνου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξέρουμε πόσο θα στοίχιζε στην Ελληνική πολιτεία μία ενδεχόμενη απόσυρση των αποθεμάτων. Εάν δεν προβούμε άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες το κόστος στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερο.

Translate »